Καμία κίνηση από τη Moody’s για την Ελλάδα

661

Στην επιλογή να μην επικαιροποιήσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, αν και ήταν προγραμματισμένο, προέβη ο οίκος Moody’s.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής οίκος δεν επικαιροποιεί την αξιολόγηση της Ελλάδας. Το ίδιο είχε πράξει και στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 και προηγουμένως στα τέλη Μαρτίου του ίδιου έτους, ωστόσο στις 21 Φεβρουαρίου 2018 είχε προβεί εκτάκτως σε αναβάθμιση – έκπληξη, ανεβάζοντας το ελληνικό αξιόχρεο κατά δύο βαθμίδες (σε B3 από Caa2).

Υπενθυμίζεται επίσης ότι την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους ο οίκος είχε προχωρήσει επίσης σε διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, σε Β1 από Β3, μεταβάλλοντας παράλληλα το outlook σε σταθερό από θετικό. 

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Παρασκευή, ο οίκος σε έκθεσή του για την Ελλάδα επισήμανε ότι το  πιστωτικό προφίλ της χώρας αντανακλά το υψηλότερο επίπεδο πλούτου της σε σχέση με χώρες που έχουν αντίστοιχο αξιόχρεο και τη μέτριου μεγέθους οικονομία της με μέτριο επίπεδο διαφοροποίησης, τα οποία αντισταθμίζονται από την ακόμα σημαντική αβεβαιότητα για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των δυσμενών δημογραφικών δεδομένων και των χαμηλών ποσοστών επενδύσεων και αποταμιεύσεων.

Πηγή: capital.gr