Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πέντε μέτωπα – Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα

210

@corfupress.com – Κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Λευκίμμη καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς πέντε πυρκαγιές βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Το νεότερο από αυτά ξέπασε νωρίς το απόγευμα σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά της Κέρκυρας και για αρκετή ώρα η φωτιά  έκαιγε ανεξέλεγκτη.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η πυρκαγιά έχει περιοριστεί . «Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τουε. 

Νωρίτερα, καθώς η πυρκαγιά έκαιγε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, είχε διαταχθεί από την πυροσβεστική η εκκένωση των σπιστιών που βρισκότανκοντά στο μέτωπο. 

Σύμφωνα με το START,  δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι ενώ η Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή , δήλωσε ότι θα διατεθούν και δυο πούλμαν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να μετακινήσουν τους κατοίκους.


@startmediacorfu

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Ίσαρης, κοντά Μεγαλόπολη Αρκαδίας, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και 50 πυροσβέστες, με 18 οχήματα δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσής, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Παράλληλα σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας.

Υπό έλεγχο βρίσκεται σύμφωνα με αναφορές του τοπικού Τύπου και η πυρκαγιά στη Λέρο. Λόγω της φωτιάς είχε κλείσει ο δρόμος προς και από την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα οι 50 – 60 πολίτες να μην μπορούν να απομακρυνθούν. Προληπτικά, μάλιστα, εκκενώθηκαν και κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν αυτή την ώρα 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Πηγή: kathimerini.gr