Περιστατικό βίας κατά εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο

477

Ενα ακόμα περιστατικό βίας, και μάλιστα σοβαρό, σε βάρος εργαζομένων σε δημόσιο νοσοκομείο σημειώθηκε χθες. Το συμβάν έλαβε χώρα στο Δρομοκαΐτειο και, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τα τραύματά τους είναι σοβαρά. Αφορμή για το περιστατικό φαίνεται πως στάθηκε η απαγόρευση που ισχύει να εισέρχονται στον αύλειο χώρο του ψυχιατρικού νοσοκομείου με τα δίκυκλά τους άτομα που μεταφέρουν παραγγελίες καφέ ή φαγητού. Η σχετική απόφαση απαγόρευσης, όπως αναφέρεται από εργαζομένους, ελήφθη διότι είχαν σημειωθεί στο παρελθόν κρούσματα τραυματισμών ασθενών από δίκυκλα που εισέρχονταν στον χώρο του νοσοκομείου.

Χθες το πρωί, όταν μεταφορέας από κατάστημα καφέ έφθασε στο νοσοκομείο για να παραδώσει παραγγελία, ο θυρωρός τού απαγόρευσε την είσοδο με το δίκυκλο και του είπε να το αφήσει στον χώρο στάθμευσης και να προχωρήσει στο εσωτερικό πεζός.

Εκείνος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, άφησε αρχικά το μηχανάκι στη μέση της εισόδου και όταν ο θυρωρός τού είπε ότι θα πρέπει να το μεταφέρει στον χώρο στάθμευσης, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί και στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο. Λίγη ώρα αργότερα, επέστρεψε συνοδευόμενος από συνάδελφό του, επίσης διανομέα, και, σύμφωνα με την καταγγελία, επιτέθηκαν στον θυρωρό και τον ξυλοκόπησαν, όπως και τον ξυλουργό του νοσοκομείου, ο οποίος αντιλήφθηκε το περιστατικό και έσπευσε προς βοήθεια του θυρωρού. Από τους εργαζομένους αναφέρθηκε ότι οι δύο διανομείς έριξαν κάτω τους δύο υπαλλήλους του νοσοκομείου και τους χτυπούσαν με κλωτσιές, μέχρι που παρενέβησαν τρίτοι και σταμάτησε η επίθεση.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ωστόσο μέχρι να φθάσει περιπολικό στο σημείο οι δύο δράστες είχαν προλάβει να απομακρυνθούν και διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό. Με αφορμή όσα έγιναν χθες, η ΠΟΕΔΗΝ επανέρχεται στο θέμα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στο Δρομοκαΐτειο. Οπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, το νοσοκομείο διαθέτει μόλις δύο φύλακες σε κάθε βάρδια, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν μια έκταση 400 στρεμμάτων με πολλά σημεία από τα οποία μπορεί κάποιος να εισέλθει. Οπως μάλιστα επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στο νοσοκομείο έχουν γίνει τρεις απόπειρες κλοπής του ΑΤΜ με ανατινάξεις, κλοπές, ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών. Κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο πολλές κινητοποιήσεις με αίτημα την ενίσχυση σε προσωπικό.

Πηγή: kathimerini.gr