Ενίσχυση δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας

519

Με 85 επιπλέον άτομα ενισχύεται το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας, καθώς επιστρέφουν στις θέσεις τους πρώην στελέχη της που υπηρετούσαν σε κέντρα κράτησης.

Επειτα από προσπάθειες τριών ετών, η δημοτική αρχή της Αθήνας πέτυχε την επιστροφή των 85 ανδρών και γυναικών που έως το 2013 υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, και πλέον προστίθενται στο υπάρχον δυναμικό των 370 δημοτικών αστυνομικών, όπως ανακοινώθηκε χθες. Το 2015 επανασυστάθηκε η Δημοτική Αστυνομία και λίγους μήνες αργότερα δόθηκε η δυνατότητα σε όσους υπηρετούσαν σε άλλες θέσεις και το επιθυμούσαν να επιστρέψουν.

Ωστόσο, χρειάστηκαν τρία χρόνια πριν το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Δικαιοσύνης καταφέρουν να βρουν έναν τρόπο συνεννόησης και συνεργασίας προκειμένου να υπογραφούν και από τις δύο πλευρές οι πράξεις που επέτρεψαν την επιστροφή των υπαλλήλων στη Δημοτική Αστυνομία.

Οι 85 δημοτικοί αστυνομικοί θα στελεχώσουν άμεσα το νέο Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα της 3ης και 4ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας, που αφορά τις περιοχές: Ανω και Κάτω Πετράλωνα, Μεταξουργείο, Βοτανικός, Κεραμεικός, Ακαδημία Πλάτωνος, Κολωνός, Κολοκυνθού, Σεπόλια, Θυμαράκια και Κάτω Πατήσια.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κέντρου Πόλης Ανδρέας Βαρελάς τόνισε ότι η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας που είχε απομείνει μέχρι την επιστροφή αυτών των ατόμων δεν επαρκούσε για τη στελέχωση τμήματος στη συγκεκριμένη περιοχή. «Στο 4ο Διαμέρισμα διαπιστώνονται σημαντικά προβλήματα παραβατικότητας, ενώ στο 3ο Διαμέρισμα από τη μία υπάρχουν πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και από την άλλη λειτουργούν αρχαιολογικοί χώροι», εξηγεί ο κ. Βαρελάς τους λόγους που η επιπλέον δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας θα τοποθετηθεί στις συγκεκριμένες περιοχές.

«Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τους 85 άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας. Με την παρουσία τους θα ενισχύσουν το δύσκολο έργο μας για τη σωστή λειτουργία της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας. Οπως σημείωσε, όμως, ακόμη το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας δεν επαρκεί για τις μεγάλες ανάγκες του δήμου. «Παρά την τελευταία θετική εξέλιξη, η Δημοτική Αστυνομία καλείται να υλοποιήσει το πολύ σημαντικό για την πρωτεύουσα έργο της με λιγότερη από τη μισή δύναμή της, αφού θυμίζω ότι το 2013 στελεχωνόταν από 1.134 άτομα», τόνισε ο κ. Μπρούλιας.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με πολλές αρμοδιότητες, όπως το παράνομο παρκάρισμα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, το παρεμπόριο, ο έλεγχος κατάληψης δημόσιων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.ά.

Πηγή: kathimerini.gr