Σκουρτόπουλος: «Μακάρι να προλάβει ο Σλούκας»

172

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης της Εθνικής Ελλάδας στην Κίνα και αναφέρθηκε στις πιθανότητες που έχει ο Κώστας Σλούκας να προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019…

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε την Παρασκευή (23/08) τις προπονήσεις επί κινεζικού εδάφους. Η «γαλανόλευκη» θα προπονηθεί και το απόγευμα στο γήπεδο όπου θα παίξει τα παιχνίδια του τουρνουά «Άτλας», με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα που θα έχει η «επίσημη αγαπημένη», ενώ μίλησε και για την κατάσταση του Κώστα Σλούκα.

«Ήταν εξ αρχής στόχευση να έρθουμε στην Κίνα νωρίτερα και να δώσουμε εδώ τους τελευταίους αγώνες προετοιμασίας, κάτι που κάνουν οι περισσότερες ομάδες εξάλλου. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις οποίες πρέπει όλοι μα κυρίως οι αθλητές να συνηθίσουμε με ομαλό τρόπο, ώστε πλησιάζοντας προς τα επίσημα παιχνίδια να έχουν λυθεί όλα τα θέματα προσαρμογής και να υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και αυτοσυγκέντρωση για τον στόχο», είπε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και πρόσθεσε:

«Έχουμε δουλέψει μέχρι τώρα σε προπονήσεις και μια σειρά αγώνων, με αυξανόμενη ένταση στην δυναμική τους και εδώ θα κάνουμε τις τελικές δοκιμές, ουσιαστικά θα γίνει το οριστικό μοντάρισμα. Εννοείται ότι σε αυτό θα θέλαμε να είναι παρών και ο Κώστας Σλούκας, όπως όμως εννοείται ότι ποτέ δεν θα ρισκάραμε την υγεία αθλητή, οπότε μακάρι ο Κώστας να προλάβει να γίνει τελείως καλά και να τον υποδεχτούμε εδώ έστω για τα επίσημα παιχνίδια».

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Ήδη μιλήσαμε λίγο με τα παιδιά για να γίνει συνείδηση όλων ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία, αν και με παίκτες τέτοιου επιπέδου, τόσων παραστάσεων και τόσο επαγγελματίες δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ για τα αυτονόητα».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε: «Η δουλειά γίνεται όπως την έχουμε σχεδιάσει εδώ και σχεδόν έναν μήνα και έτσι θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να μπούμε έτοιμοι στους αγώνες όπου θα διεκδικήσουμε τους στόχους μας».

Πηγή: onsports.gr