ΑΕΚ – Τραμπζονσπόρ 1-3: «Κιτρινόμαυρο φάντασμα», την… ξεγύμνωσε ο Εκουμπάν!

495

Ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν μπόρεσε να βελτιώσει την ΑΕΚ κι η Τραμπζονσπόρ αναδεικνύοντας τα τεράστια αμυντικά προβλήματα νίκησε 3-1 με χατ τρικ του Κάλεμπ Εκουμπάν.

Ο Καρντόσο δεν άκουσε το… καμπανάκι που χτύπησε στο δεύτερο ματς κόντρα στην Κραϊόβα, η ΑΕΚ εμφανίστηκε το ίδιο κακή και μοιραία το πλήρωσε κόντρα στην σαφώς πιο ποιοτική (σε σχέση με τους Ρουμάνους) τουρκική ομάδα! Αποτέλεσμα; Η ελληνική ομάδα να είναι ουσιαστικά με το… ενάμισι πόδι εκτός ομίλων Europa League. Και σε αυτό έχει πολύ μεγάλο ή πιο σωστά το μεγάλυτερο μερίδιο ευθύνης ο Πορτογάλος τεχνικός!

Ουσιαστικά η «Ένωση» θα αναζητήσει ένα θαύμα στην Τουρκία, αν και με την εικόνα που είχε και στο αποψινό ματς δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα. Κι όλα αυτά ενώ το βράδυ ξεκίνησε ιδανικά με τον Λιβάγια να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ήταν το πιο γρήγορο γκολ της ΑΕΚ από τον Νοέμβριο του 2009!

Τα αμυντικά προβλήματα, όμως, για την ομάδα του Καρντόσο είναι πολύ μεγάλα κι ο Εκουμπάν με τους συμπαίκτες τους φρόντισαν να τα εκμεταλλευτούν! Η Τραμπζονσπόρ πέτυχε την ανατροπή με δυο γκολ που προήλθαν από στημένες φάσεις, εκεί που πραγματικά δεν υπήρχε καμία σωστή αντιμετώπιση από την ΑΕΚ, η οποία βέβαια δεν είχε ούτε καλή κυκλοφορία, επιτρέποντας στους αντιπάλους της να βγάζουν με ευκολία αντεπιθέσεις «φαρμάκι».

Οι αλλαγές του Καρντόσο για ακόμα μια φορά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα κι έτσι οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν αλλά δέχθηκαν και τρίτο γκολ! Και το χειρότερο είναι ότι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κι άλλα τέρματα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ελληνική ομάδα δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα, καθώς στην πρώτη τελική της ευτύχησε να ανοίξει το σκόρ! Ο Λόπες έκανε το γύρισμα από αριστερά κι ο Λιβάγια με πλάσε στην κίνηση νίκησε τον Τσακίρ, κάνοντας το 1-0 μόλις στο 4ο λεπτό. Η «Ένωση» είχε κάποιες ακόμη ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ με τους Ολιβέιρα και Λιβάγια αλλά κινδύνεψε κιόλας. Όπως στο 12ο λεπτό όταν η σέντρα του Ουμούρ πέρασε απ’ όλους.

Βέβαια, η Τραμπζονσπόρ έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία της στο 22′ όταν ο διαιτητής υπέδειξε (σε μια τραβηγμένη απόφαση) πέναλτι στο μαρκάρισμα του Βράνιες στον Νόβακ. Ο Σόσα που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Για ακόμα ένα παιχνίδι, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πολλά ζητήματα στην άμυνα και τελικά μετά από μια στημένη φάση η τουρκική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα, στο 29ο λεπτό ο Ενουακέμε πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, η μπάλα βρήκε στον Νόβακ κι κατέληξε στον Εκουμπάν, ο οποίος έκανε το 1-1.

Η κατοχή της μπάλας (58%) δεν μπόρεσε να μεταφραστεί σε ουσιαστικές ευκαιρίες για την ΑΕΚ, η απόδοση της οποίας όσο κυλούσαμε προς το τέλος του ημιχρόνου συνέχισε να έχει καθοδική πορεία. Παράλληλα, τα ζητήματα στην άμυνα και κυρίως στις στημένες φάσεις συνέχισαν να επιτρέπουν στην Τραμπζονσπορ να γίνεται απειλητική.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, ξανά μετά από εκτέλεση κόρνερ και ξανά με σκόρερ τον Εκουμπάν! Ο 25άχρονος επιθετικός νίκησε στον αέρα τον Σιμόες και με κεφαλιά έκανε το 1-2! Μάλιστα, η τουρκική ομάδα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε το πλάσε του Σόρλοτ, ο οποίος είχε βρεθεί τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Το σουτ του Λιβάγια στο 54ο λεπτό ήταν η πρώτη ευκαιρία της ομάδας του Καρντόσο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τσακίρ να μπλοκάρει δύσκολα την μπάλα. Γενικά, οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν να βάλουν πίεση στην άμυνα της τουρκικής ομάδας, χωρίς, όμως, ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις η Τραμπζονσπόρ έγινε απειλητική, χτυπώντας από τα άκρα και απειλώντας με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Καρντόσο έβαλε τους Κρίστιτσιτς και Ζεράλντες στη θέση των Βέρντε και Σιμάο αλλά η εικόνα της ΑΕΚ δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Για την ακρίβεια όσο κυλούσε ο χρόνος, οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας και τελικά σκόραραν και τρίτο τέρμα! Ξανά με τον Εκουμπάν, ο οποίος, μετά την κάθετη πάσα του Ουμούρ, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπάρκα και με πλασέ έκανε το 1-3 στο 70′!

Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα αλλά η μπάλα μετά το σουτ που έκανε ο Λιβάγια από πλάγια δεξιά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 73ο λεπτό. Λίγο αργότερα (77′) ο Ζεράλντες έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς το σουτ του απέκρουσε ο Τσακίρ. Η ΑΕΚ ήταν τόσο κακή βέβαια που θα μπορούσε να δεχθεί και τέταρτο γκολ σε μια εμφάνιση «ναυάγιο».

Πηγή: onsports.gr