Νέο πλήγμα στο κύκλωμα λαθραίου καπνού – Εντοπίστηκαν νέα καπνεργοστάσια

448

Ακόμη ένα πλήγμα στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καπνού αποτελεί ο εντοπισμός νέων αποθηκών με πρώτες ύλες για την παραγωγή λαθραίων τσιγάρων στη Ριτσώνα και τον Ασπρόπυργο.

Οι χώροι αυτοί, στους οποίους βρέθηκαν μεταξύ άλλων πέντε φορτηγά αυτοκίνητα και μηχανές παρασκευής τσιγάρων, εντοπίστηκαν έπειτα από επιχείρηση που έκαναν από κοινού το κλιμάκιο της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στην Κρήτη, η Ασφάλεια του Λιμενικού και το ΣΔΟΕ. Πρόκειται μάλιστα για συνέχεια της επιχείρησης που είχε πραγματοποιήσει στις αρχές Αυγούστου η Δίωξη Ναρκωτικών, στη διάρκεια της οποίας είχαν κατασχεθεί 128 τόνοι κατεργασμένου και ακατέργαστου καπνού καθώς επίσης και δύο μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του «χύμα» καπνού.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα περιγράφεται ως το πιο ισχυρό κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και πιθανολογείται ότι ένα πρώτο πλήγμα εναντίον του αποτέλεσε αντίστοιχη επιχείρηση των διωκτικών αρχών το 2017, οπότε και είχαν βρεθεί παρόμοιες εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο. Πιθανολογείται λοιπόν ότι έκτοτε το κύκλωμα αναδιοργανώθηκε με στόχο να συνεχίσει τη δράση του.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης που έγινε στις αρχές Αυγούστου είχαν συλληφθεί δέκα μέλη της σπείρας, όλοι τους ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Οι 8 απ’ αυτούς ήταν εργάτες και εντοπίστηκαν σε αποθήκη της Αταλάντης. Οι άλλοι δύο ήταν πιο ψηλά στην ιεραρχία της σπείρας και είχαν ρόλο επιτηρητών «τσιλιαδόρων» στις τρεις αποθήκες (Ελευσίνα, Κάστρο Βοιωτίας, Αταλάντη). Για συμμετοχή στην υπόθεση κατηγορούνται ακόμα τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τρεις Ελληνες που ταξινομούσαν τα αυτοκίνητα και φορτηγά του κυκλώματος και τον Βούλγαρο εκμισθωτή των αποθηκών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο από τους συλληφθέντες είχαν και στο παρελθόν κατηγορηθεί για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και ένας για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών.  

Πηγή: kathimerini.gr