Γιόγκα, pole dancing, θαλάσσια σπορ και πολεμικές τέχνες με ένα κλικ

517

Με την πλατφόρμα συνεργάζονται ήδη 150 χώροι εκγύμνασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη 4.000 άτομα έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.

Πόσες φορές έχετε πληρώσει ετήσια συνδρομή σε κάποιο περιώνυμο γυμναστήριο, αλλά έχετε δώσει το «παρών» μόνο μία φορά; Πόσο συχνά αναβάλλετε τη δίαιτα για την επόμενη εβδομάδα και τους επιδιωκόμενους κοιλιακούς για το επόμενο καλοκαίρι; Μια έξυπνη εφαρμογή έρχεται να δώσει τέλος στις παραπάνω άστοχες επιλογές μας προκειμένου να στραφούμε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. «Καλώς ή κακώς δεν κάνουν όλα για όλους, σε μία προσωπικότητα θα ταιριάξει ένα ομαδικό άθλημα, σε άλλη μια άσκηση που απαιτεί αυτοπειθαρχία και συγκέντρωση, κάποιος άλλος θα “κολλήσει” με μια δραστηριότητα κοντά στη φύση», επισημαίνει στην «Κ» ο Μιχάλης Δελής, ιδρυτής του FitHabits, του πρώτου ελληνικού application που προσφέρει στους ενδιαφερομένους τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ πλήθους διαφορετικών δραστηριοτήτων – από γιόγκα και pole dancing μέχρι θαλάσσια σπορ και πολεμικές τέχνες. 

Μέσω της εφαρμογής μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, χωρίς συνδρομές, άσκοπα τηλεφωνήματα και αναμονές, ενώ πολλάκις τους προσφέρεται δωρεάν και το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα. Επιπλέον, αξιοποιώντας τους μηχανισμούς της τεχνητής νοημοσύνης, η πλατφόρμα οδηγεί τον ενδιαφερόμενο σε κάποια μορφή άσκησης κομμένης και ραμμένης στις δικές του ανάγκες και επιθυμίες.

Ο χρήστης κατά την εγγραφή του συντάσσει το προσωπικό του προφίλ, στο οποίο διευκρινίζει κάθε πιθανή λεπτομέρεια – από την ηλικία του και τη φυσική του κατάσταση μέχρι τις περιοχές όπου κινείται και τις παροχές που απαιτεί από έναν χώρο άσκησης (αποδυτήρια, ντους, χώρο πάρκινγκ κ.ά.). 

«Η εφαρμογή είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να παρακινεί τους χρήστες να σηκώνονται πράγματι από τον καναπέ τους και να γίνονται ολοένα πιο ενεργοί, θέτοντας fitness στόχους, πετυχαίνοντάς τους και λαμβάνοντας επιβράβευση για την επιτυχία τους», προσθέτει ο κ. Δελής, που ως πρώην αθλητής και συνιδιοκτήτης γυμναστηρίου γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο. «Πάντοτε φίλοι και γνωστοί με ρωτούσαν πώς να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση», θυμάται για το πώς αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία του FitHabits, «έτσι, κατάλαβα ότι υπάρχει ανάγκη για καθοδήγηση».

Με την πλατφόρμα συνεργάζονται ήδη 150 χώροι εκγύμνασης και άσκησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη 4.000 άτομα έχουν κατεβάσει την εν λόγω εφαρμογή. «Στόχος μας είναι η πλατφόρμα να μην λειτουργεί ως marketingplace, αλλά να εξελιχθεί σε μια διαδικτυακή κοινότητα ανθρώπων που τους ενδιαφέρει ο υγιεινός τρόπος ζωής και η ευεξία, εξ ου και την έχουμε εμπλουτίσει με σχετικά άρθρα, συνταγές και ευφάνταστα βίντεο, που μπορούν να εμπνεύσουν όσους μας ακολουθούν», λέει ο ίδιος. Η ομάδα της One-Stop Well-ness εφαρμογής, που τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν κρύβει την ικανοποίησή της, καθώς «η σωματική άσκηση πλέον γίνεται μια τόσο εύκολη απόφαση όσο και η παραγγελία μιας πίτσας, καθώς και τα δύο απαιτούν απλώς ένα κλικ». Η εταιρεία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, καθώς εργάζεται για τη δημιουργία μιας corporate πλατφόρμας, η οποία θα λειτουργεί ως εταιρικό εργαλείο στο πλαίσιο της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. «Η νέα πλατφόρμα θα αξιοποιεί το ήδη υπάρχον προϊόν, διανθίζοντάς το με επιπρόσθετες λειτουργίες και υπηρεσίες, αποσκοπώντας σε πιο υγιείς, χαρούμενους, ευτυχισμένους και δημιουργικούς εργαζομένους», περιγράφει ο κ. Δελής. «Εχουμε διαπιστώσει ότι μεγάλες εταιρείες θέλουν να ενθαρρύνουν τους εργαζομένους τους να αθλούνται, αλλά έως τώρα προχωρούν σε μη στοχευμένες στρατηγικές, που κοστίζουν χωρίς τελικά να “ξεκουνούν” τους εργαζομένους από την καρέκλα τους».  

Πηγή: kathimerini.gr