ΠΑΟΚ: Ένα πρώην δικό του παίδι στο δρόμο του

490

Ενα δικό του παιδί θα συναντήσει στην Μπρατισλάβα ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης.

Οχι βέβαια στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο περιθώριο του αγώνα με την Σλόβαν, αφού ο Γιώργος Τζοβάρας, έφυγε αυτό το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει στην ομάδα της Σλοβακίας. Το ζήτησε ο ίδιος βλέποντας πως οι ευκαιρίες που θα είχε στον ΠΑΟΚ θα ήταν απολύτως περιορισμένες ως και μηδενικές. Ετσι ζήτησε την «ελευθερία» του με προοπτική να συνεχίσει στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου και προετοιμάζεται για την ώρα που θα πάρει το «βάπτισμά» του αγωνιστικού πυρός. Ο ίδιος κάνει τον δικό του αγώνα και συνιστά πως παρά τις διαφορές που έχουν οι δυο ομάδες, ο ΠΑΟΚ πρέπει να δείξει σοβαρότητα και σεβασμό στην Σλόβαν, την οποία χαρακτηρίζει ομάδα ποιότητας και εμπειριών.

Ο Τζοβάρας είναι φορ και με την Κ 19 του ΠΑΟΚ έκανε λαμπρές παρουσίες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα εντός των συνόρων. Τώρα φιλοδοξεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να παίξει και σε πρωτάθλημα του εξωτερικού. Προς το παρόν όμως είναι τραυματίας και εκτός αγωνιστικής δράσης. Μιλώντας σε Σλοβακικά μέσα ενημέρωσης είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να έχεις τραυματισμό, μόλις εντάσσεσαι σε έναν νέο σύλλογο. Ωστόσο είμαι νέος και σκέφτομαι θετικά. Έχω υποστεί μια μυϊκή βλάβη που δεν είναι σοβαρή, αλλά πρέπει να είμαι προσεκτικός στην ανάρρωσή μου, για να αποτρέψω νέο τραυματισμό. Ίσως σε επτά με δέκα ημέρες να μπορώ να προπονηθώ με την ομάδα, και μετά το διάλειμμα των Εθνικών ομάδων να είμαι 100% έτοιμος».

Ο ΠΑΟΚ στο μεταξύ ετοιμάζεται για το πρώτο παιχνίδι το βράδυ της Πέμπτης. Θα παίξει σε ένα γήπεδο 22.500 θέσεων, το Tehelne Pole, το οποίο πιθανότατα να είναι γεμάτο, απέναντι σε μια ομάδα πέντε διεθνών ποδοσφαιριστών αν και πρωταθλήτρια στην χώρα της και πρωτοπόρος ως τώρα στις 5 αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος. Στο σύνολο οι περισσότεροι είναι ξένοι και μέσος όρος ηλικίας τα 25,2 έτη.

Πηγή: onsports.gr