Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στην Κέρκυρα – Δύσβατα τα σημεία που μαίνεται η φωτιά

463

Με δύο πύρινα μέτωπα, σε δασική έκταση, στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας είναι αντιμέτωπη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Στα δύσβατα σημεία όπου εξελίσσεται η φωτιά, βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας, στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα, έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Ρίζος, «η φωτιά είναι μεγάλη και καίγονται στρέμματα δασικής έκτασης στο βουνό», ενώ αναμένεται να συνδράμουν, μετά την έκκληση του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής, και επιπλέον εναέρια πυροσβεστικά μέσα προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, φωτιά ξέσπασε στον Ίσσο, στη Νότια Κέρκυρα με τον κ. Ρίζο να σημειώνει ότι η πυρκαγιά εξελισσόταν σε περιοχή Natura. Ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο νησί δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Πηγή: kathimerini.gr