Η πρώτη κρίση στην ΑΕΚ: Τι τρέχει με Καρντόσο-Λιβάγια (photos)

473

Ο Μιγκέλ Καρντόσο καλείται να διαχειριστεί την πρώτη μεγάλη «φωτιά» στην ΑΕΚ – Τα τετ α τετ με τον Λιβάγια και ο εκνευρισμός του Κροάτη

Η τραγική εικόνα της ΑΕΚ με την Κραϊόβα στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ δεν φανέρωσε μόνο αγωνιστικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα εν όψει της συνέχειας, αλλά και εσωτερικά θέματα τα οποία έφεραν και την πρώτη μεγάλη «φωτιά».

Ο Μιγκέλ Καρντόσο καλείται από νωρίς να διαχειριστεί την κρίση που ήρθε πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κι αυτή έχει να κάνει τόσο με τις επιλογές της ενδεκάδας και τη διαχείριση του ρόστερ όσο και με τα αποδυτήρια.

Η αντίδραση του Μάρκο Λιβάγια όταν αντικαταστάθηκε με τους Ρουμάνους ήταν άλλωστε ενδεικτική. Και το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά απαρατήρητο πέρασε. Ο Κροάτης έδειξε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια του όταν έγινε αλλαγή, σε ένα ματς στο οποίο η αλήθεια ήταν ότι δεν ήταν ο… χειρότερος παίκτης του γηπέδου.

Θυμίζουμε ότι στη Ρουμανία, ο Καρντόσο άφησε εκτός ενδεκάδας τον Λιβάγια, αλλά ήταν αυτός που ουσιαστικά έσπρωξε στη νίκη – και εντέλει στην πρόκριση- την ΑΕΚ με γκολ και ασίστ όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Κιέλτσε υπήρξαν αρκετά τετ α τετ του Καρντόσο με τον Λιβάγια προκειμένου να εξηγήσουν ο ένας στον άλλο τι ακριβώς ζητούν και θέλουν για να προκύψει καλή συνεργασία.

Ο Λιβάγια ξεκαθάρισε στον Πορτογάλο πως δεν έχει πρόβλημα να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης εάν αυτό εξυπηρετεί το πλάνο της ομάδας. Ξεκαθάρισε βέβαια πως προτιμά να είναι κάτι σαν δεύτερος κυνηγός πίσω από τον φορ καθώς νιώθει πιο άνετα σε ελεύθερο ρόλο.

Παράλληλα, ο Κροάτης σε ένα από τα τετ α τετ που έγιναν με τον Καρντόσο του ανέφερε πως ακόμα και στον πάγκο να μείνει εφόσον θεωρεί ο προπονητής ότι κάποιος άλλος παίκτης μπορεί να αποδώσει καλύτερα δεν έχει πρόβλημα.

Και εδώ έρχεται η «φωτιά». Ο Λιβάγια έμεινε στον πάγκο στο εκτός έδρας ματς με τους Ρουμάνους, μπήκε αλλαγή και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, όπως υποσχέθηκε ότι θα κάνει, στον προπονητή του στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Ο Καρντόσο πάντως δείχνει να προτιμά και να υπολογίζει περισσότερο στον Ζεράλδες για τη θέση που αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ κέντρου-επίθεσης. Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να λύσει ο Πορτογάλος καθώς εάν χάσει τον Λιβάγια που δεδομένα αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του ρόστερ θα προκύψουν μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Το μεγάλο στοίχημα του Καρντόσο πλέον είναι κρατήσει τα αποδυτήρια σε ισορροπία και να βρει λύσεις στις επιλογές που έχουν να κάνουν με την ενδεκάδα. Εάν δεν το κάνει το καμπανάκι με την Κραϊόβα θα είναι ακόμα πιο ηχηρό. 

Πηγή: onsports.gr