Προσεχώς συνάντηση Μέρκελ – Τζόνσον

530

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σύντομα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για τον προγραμματισμό της συνάντησης των δύο ηγετών.

Περί τα τέλη Ιουλίου, ο Τζόνσον σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας επέμεινε ότι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit είναι η κατάργηση του λεγόμενου μηχανισμού ασφαλείας (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα.

Από την πλευρά της, η Μέρκελ είχε καλέσει τον Τζόνσον να επισκεφθεί το Βερολίνο, ενώ μέχρι στιγμής δεν είχε διευκρινιστεί αν και πότε θα ταξιδέψει στη Γερμανία.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ ενός συντεταγμένου Brexit και πρόσθεσε πως μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Απαντώντας σε ερώτηση αν κάθε μέρα που περνά χωρίς διαπραγματεύσεις αυξάνει τον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, ο Ζάιμπερτ είπε: «Δεν θα γίνει πιο εύκολα».

Πηγή: kathimerini.gr