Τι ισχυρίζονται οι δικηγόροι του Χάρβεϊ Γουάινστιν που κατηγορείται για βιασμό

465

Οι δικηγόροι του Χάρβεϊ Γουάινστιν ισχυρίζονται ότι η παραγωγός του Netflix Αλεξάντρα Κανόσα, η οποία κατηγορεί τον πελάτη τους ότι τη βίασε, προσπαθεί να φανεί ως θύμα, παρουσιάζοντας έγγραφα που δεν αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της.

«Η ενάγουσα παρουσιάζει έγγραφα που δεν περιέχουν ιδιωτικές, εμπιστευτικές ή άλλως ευαίσθητες πληροφορίες», λένε οι δικηγόροι του παραγωγού απαντώντας στα όσα ισχυρίζονται οι δικηγόροι της Αλεξάντρα Κανόσα, η οποία υποστήριξε σε δίκη ότι βιάστηκε επανειλημμένα από τον Γουάινστιν.

«Αντίθετα δεν είναι τίποτα περισσότερο από χαιρετισμούς και εκφράσεις στοργής, καθώς η ενάγουσα και ο κατηγορούμενος είχαν για πολύ καιρό γνωστή συναινετική σχέση».

Οι δικηγόροι κατηγορούν την Κανόσα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι προσπαθεί να αποκρύψει την «αλήθεια για την μακροχρόνια σχέση της με τον κ. Γουάινστιν».

Η Κανόσα κινήθηκε δικαστικά εναντίον του γνωστού παραγωγού, που κατηγορείται για πολλά σεξουαλικά αδικήματα, τον Μάιο του 2018, υποστηρίζοντας ότι για μία πενταετία την κακοποιούσε και την απειλούσε.

Ο δικηγόρος της, Τόμας Γκιούφρα, δήλωσε στην «The Post» ότι οι δυο τους είχαν μία «επαγγελματική σχέση» και όχι μία «μακροχρόνια συναινετική σχέση», όπως ισχυρίζεται ο παραγωγός.

«Αυτό είναι εντελώς ψευδές και εντελώς ανόητο και αποτελεί μέρος της υπεράσπισης του κ. Γουάνστιν και του δικηγόρου του για να δυσφημήσουν τις γυναίκες που κακοποιούσε εδώ και πολλά χρόνια, με γνώση της εταιρείας του και της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ» δήλωσε ο δικηγόρος.

Πηγή: Newsbeast