Συναγερμός στο μετρό της Νέας Υόρκης από δέματα με χύτρες ταχύτητας

487

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Νέας Υόρκης όταν δύο ύποπτα δέματα εντοπίστηκαν σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους συγκοινωνιακούς κόμβους, τον σταθμός της οδού Φούλτον, κοντά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ο οποίος εξυπηρετεί περίπου 12 γραμμές του μετρό.

Η αστυνομία εκκένωσε για ώρα τον σταθμό και τους γύρω δρόμους, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια, κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής. Στο σημείο αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη και έσπευσαν οχήματα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Στη συνέχεια, τα ύποπτα πακέτα αποδείχθηκε ότι περιείχαν χύτρες ταχύτητας, οδηγώντας μετά από ώρες στην λήξη συναγερμού. Τα ευρήματα ωστόσο ξύπνησαν μνήμες απο το 2013, όταν δύο αδέλφια από την Τσετσενία σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 200 άλλους με αυτοσχέδιους μηχανισμούς που είχαν τοποθετήσει σε χύτρες ταχύτητας στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Η αστυνομία ανήρτησε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δύο φωτογραφίες που δείχνουν τις χύτρες και είπε ότι εξουδετερώθηκαν από τους πυροτεχνουργούς.

«ΔΕΝ είναι εκρηκτικοί μηχανισμοί», έγραψε στο Twitter το γραφείο αντιτρομοκρατίας του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης: «Αξιωματικοί [της υπηρεσίας] εξακολουθούν να σαρώνουν την περιοχή των σταθμών του μετρό για καθαρά προληπτικούς λόγους».

Πηγή: kathimerini.gr