Άρης-Μόλντε: Με οδηγό τη… Λίβερπουλ

520

Ο Άρης καλείται να κάνει μια μεγάλη ανατροπή απόψε απέναντι στη Μόλντε

Να φτάσει σε μια επική ανατροπή και να πάρει αυτός την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League, επιθυμεί ο Άρης που φιλοξενεί απόψε (21:30) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη Μόλντε, στη ρεβάνς της ήττας του με 3-0 στη Νορβηγία.

Οι «κίτρινοι» χρειάζεται να κάνουν ένα… ποδοσφαιρικό θαύμα, όπως αυτό που πέτυχε πέρυσι στα ημιτελικά του Champions League η Λίβερπουλ: είχε ηττηθεί με 3-0 από τη Μπαρτσελόνα στο «Camp Nou», ωστόσο στον επαναληπτικό του «Anfield» επιβλήθηκε με 4-0, φτάνοντας στον τελικό και, εν τέλει, στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου! Στην περίπτωση του Άρη το έπαθλο, δηλαδή η συμμετοχή στα πλέι οφ του Europa League, θα μοιάζει με εξίσου σπουδαία επιτυχία, δεδομένου πως ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έλειπε αρκετά χρόνια από τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σάββας Παντελίδης δεν υπολογίζει στον Φραν Βέλεθ, με τον Ισπανό αμυντικό να είναι και τιμωρημένος – λόγω της αποβολής του στο «Aker Stadion» – αλλά και τραυματίας, καθώς υπέστη θλάση β’ βαθμού που θα τον αφήσει εκτός δράσης για περίπου 20 μέρες ακόμη. Ο Γιώργος Δεληζήσης αναμένεται να πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας στο πλάι του Λίντσεϊ Ρόουζ, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον Λούκας Σάσα στα χαφ, αντί του Μιγκνέν Μπάσα.

Ερωτηματικό υπάρχει στο αν ο Παντελίδης επιστρέψει στο 4-2-3-1 ή αν θα προτιμήσει το 4-4-2, καθώς η ομάδα του “ψάχνει” τουλάχιστον τρία γκολ. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Νικολά Ντιγκινί θα είναι ο παρτενέρ του Μπράουν Ιντέγε στην επίθεση, με τους Ντάνιελ Λάρσον και Γιάννη Φετφατζίδη να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα μείνει στον πάγκο ο Μάρτιν Τόνσο, ενώ τις άλλες θέσεις θα πάρουν οι Χουλέν Κουέστα, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Μιχάι Κόρχουτ και Χαβιέ Ματίγια.

Από την άλλη πλευρά, ο Έρλινγκ Μόε δεν έχει να αλλάξει και πολλά στην ενδεκάδα του. Θα διατηρήσει το 4-2-3-1, σύστημα που έχει φέρει την ομάδα του στην κορυφή του Νορβηγικού πρωταθλήματος έπειτα από 17 αγωνιστικές – κι ας μην έπαιξε το Σαββατοκύριακο – αλλά και μια ανάσα από τα Play Off της διοργάνωσης. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κράνινξ, Χάραλντσαϊντ, Γκάμπριελσεν (που ενδιαφέρει την ΑΕΚ), Μπιόρνμπακ και Χάουγκεν η τετράδα της άμυνας, Χουσαϊν και Άουρσνες τα δύο χαφ, με τους Χέσταντ, Έικρεμ και Ομοϊουάνφο να κινούνται πίσω από τον προωθημένο Τζέιμς.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιρλανδός Ρομπ Χάρβεϊ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γουέιν ΜακΝτόνελ και Μαρκ Γκάβιν ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο, επίσης Ιρλανδός, Πολ Μακλάφλιν.

Όποια ομάδα πάρει την πρόκριση, στην επόμενη φάση του Europa League θα βρει μπροστά της το νικητή του ζευγαριού Παρτιζάν – Μαλάτιασπορ (3-1 νίκη για τους Σέρβους στο Βελιγράδι στο πρώτο ματς).

Πηγή: onsports.gr