Κόντρα Ντι Κάπριο και δημάρχου Άνδρου για τη μόλυνση του βυθού του νησιού

635

Μία κόντρα από αυτές που δεν έχουμε συνηθίσει προκάλεσε μια ανάρτηση του πασίγνωστου ηθοποιού Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τη μόλυνση του βυθού της Άνδρου.

Μια ανάρτηση του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας της Άνδρου και συγκεκριμένα του απερχόμενου δημάρχου του νησιού, Θεοδόση Σουσούδη.

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται υποθαλάσσια χωματερή στον βυθό του νησιού και το συνόδευσε με τη λεζάντα: «είναι τοξικά για μας».

Ο δήμαρχος της Άνδρου, έδωσε την απάντησή του μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open  και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για την ανάρτηση αυτή που έκανε τον γύρο του κόσμου.

O κ. Σουσούδης εξήγησε πως πρόκειται για μια απομακρυσμένη παραλία του νησιού, στον βυθό της οποίας κατέρρευσε πριν από επτά χρόνια μέρος της τότε χωματερής του νησιού και όπως τονίζει, ενώ έγιναν έργα αποκατάστασης στη παραλία, αμέλησαν να ερευνήσουν τον βυθό.

«Το λάθος μας και βάζω και τον εαυτό μου μέσα που δεν σκέφτηκε κανείς να πέσουν και δύτες να δουν αν στη θάλασσα μέσα είχε απορρίμματα. Είναι άδικο για το νησί αυτό που θέλουν να του προσάψουν. Καμία σχέση. Η Άνδρος είναι πεντακάθαρη, οι παραλίες είναι πεντακάθαρες. Μάλιστα έχουμε αύξηση τουρισμού την τελευταία τριετία, τεράστια.» τόνισε ο κ. Σουσούδης.

Ο κ. Γιώργος Σαρελάκος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους εθελοντές, οι οποίοι τον περασμένο Ιούλιο ανέλαβαν να καθαρίσουν τον βυθό της Άνδρου ανέφερε στο δελτίο του Open: «Δεκάδες χιλιάδες σακούλες στιβαγμένες, κάτω από μπάζα, να επιπλέουν δίνοντας μια εικόνα πλαστικών κοραλιών. Αυτό που συμπεράναμε ήταν πως όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα απορρίμματα, δεν υπήρχαν πλέον στο βυθό, πράγμα που σημαίνει πως όλα αυτά τα χρόνια, αυτά έχουν διοχετευθεί στο υπόλοιπο Αιγαίο. Τα θαλάσσια απορρίμματα δεν έχουν σύνορα, δεν αφορούν μόνο μια χώρα» τόνισε.

Πηγή: Newsbeast