Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έχρισε την παλλακίδα του – Στην τελετή ήταν παρούσα και η σύζυγός του

511
pieria-news

Την επίσημη ερωμένη του έχρισε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης σε μία τελετή όπου ήταν παρούσα και η σύζυγός του. Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έχρισε την παλλακίδα του – Στην τελετή ήταν παρούσα και η σύζυγός του Την επίσημη παλακκίδα του έχρισε σε μία εντυπωσιακή τελετή ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης. Ειδικότερα, στην παράξενη τελετή που πραγματοποίησε την Κυριακή ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έχρισε μία από τις κορυφαίες στρατηγούς και επί σειρά ετών φίλη του ως την επίσημη ερωμένη του.

Πρόκειται για έναν ρόλο που δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί από το 1921. Ο βασιλιάς Maha Vajiralongkorn, γνωστός επίσης και ως Ράμα Χ, έχρισε την Sineenat Wongvajirapakdi, ως «Royal Noble Consort» (βασιλική ευγενή σύζυγο), τίτλος που αποδίδεται στην επίσημη παλλακίδα του, σύμφωνα με το Royal Central. Στην τελετή, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η οποία συνέπεσε με 67α γενέθλιά του, ο Ράμα Χ, απένειμε στην Sineenat τέσσερα τιμητικά μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων του Διακεκριμένου Τάγματος Chula Chom Klao, 1ης τάξης και της πιο Υψηλής Τάξης του Λευκού Ελέφαντα.

Στο πλάι του βασιλιά βρισκόταν και η νέα σύζυγός του, στρατηγός Suthida Vajiralongkorn με την οποία είχαν παντρευτεί μόλις πριν από τρεις μήνες. Η Suthida, η οποία ήταν πρώην σύντροφος και αεροσυνοδός της Thai Airways, παντρεύτηκε τον βασιλιά σε επίσημη τελετή την 1η Μαΐου, όπου και πήρε τον τίτλο της επίσημης βασιλικής συντρόφου του μονάρχη της Ταϊλάνδης. Ο Ράμα Χ έχει παντρευτεί συνολικά τέσσερις φορές. Αρχικά παντρεύτηκε την πρώτη του εξαδέλφη, πριγκίπισσα Soamsawali Kitiyakara το 1977 με την οποία έχουν ένα παιδί. Πήραν διαζύγιο αργότερα αλλά όχι πριν αποκτήσει πέντε παιδιά με την Yuvadhida Polpraserth, η οποία έγινε η δεύτερη σύζυγός του. Με εκείνη, παντρεύτηκαν το 1994 αλλά χώρισαν δύο χρόνια αργότερα. Το 2001, ο Ραμα X παντρεύτηκε την τρίτη σύζυγό του και απέκτησαν ένα παιδί μέσα στο γάμο τους που διήρκησε 13 χρόνια πριν πάρουν διαζύγιο το 2014.

Πηγή: www.lifo.gr