Γιορτή παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning:”Beebot discovers the Life Cycles, στο Νηπιαγωγείο Βροντούς

196

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

To Νηπιαγωγείο Βροντούς σχεδίασε και υλοποίησε την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-2023, το Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο: ‘’Beebot discovers the Life Cycles”.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Βροντούς είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέσα από ποιήματα τη δουλειά όλου του χρόνου που σχετίζεται με την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning. Το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και αξιοποίησε το υλικό των εξής Προγραμμάτων Καλλιέργειας Δεξιοτήτων της πλατφόρμας 21+ του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής): 1. Οι δυο Φίλοι 2. Μικροί Μετεωρολόγοι 3.Οι νέοι σε δράση – Greenspaces 4. Νιρέττα Νιρέττα.

Οι μικροί επιστήμονες έχοντας ως βοηθό τους τον βιολόγο Mr. Circle Life (κούκλα εμψυχωτής) και την Beebot το ρομπότ του ανακαλύπτουν τους κύκλους ζωής των ανθρώπων, των φυτών, των πιγκουίνων και της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα.

Μέσα από πολλή ρομποτική, δραστηριότητες STEAM, συνεργατικά διαδικτυακά παιχνίδια, τα παιδιά γίνονται επιστήμονες κάνοντας πειράματα με τα καιρικά φαινόμενα, γίνονται εθελοντές δημιουργώντας νέες πράσινες γωνιές στο σχολείο τους και κατασκευάζοντας ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα του χωριού, αλλά και youtubers επικοινωνώντας τα οικολογικά τους μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα. Όλα τα παραπάνω τα πραγματοποιούν συνεργατικά με σχολεία από την Κρήτη, το Βόλο την Καλαμάτα, τη Θεσσαλονίκη, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Η παρουσίαση του προγράμματος ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων συμμετοχής και πιστοποιητικών υιοθεσίας μικρών χελωνών από τον Αρχέλων, Σύλλογο Προστασίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα.