Συγχαρητήριο Μήνυμα του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στην Κατερινιώτισα Μάτα Κούρτη

169
Μάτα Κούρτη

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου συγχαίρει την Μάτα Κούρτη, μέλος της καλλιτεχνικής του επιτροπής για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας της «Αχέροντας». Το σενάριο της κ. Κούρτη ξεχώρισε και χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στην κατηγορία ταινιών «Μικρού μήκους» και σκηνοθετήθηκε πρόσφατα από την Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου.

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που γυρίστηκε στις εκβολές και τις πηγές του ποταμού Αχέροντα, στα χωριά Αμμουδιά και Γλυκή, με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Αργύρη Μπακιρτζή. Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, η μυθολογία του τόπου τους επηρεάζει και τους ωθεί να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.

Η ταινία αποτελεί μία παραγωγή της εταιρείας ΗΟΝΕΥΒΕΕ, σε συμπαραγωγή με την LIBRART PERFORMING ARTS ENSEMBLE και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Epirus Film Office.

Το επιβλητικό τοπίο και ο μύθος που το περιβάλλει αποτέλεσαν έμπνευση για την σεναριογράφο. Ανυπομονούμε για το τελικό αποτέλεσμα στη μεγάλη οθόνη και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στην συνεργάτιδά μας. Καλή έμπνευση για τις επόμενες δημιουργίες!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μάτα Κούρτη γεννήθηκε  και ζει στην Κατερίνη. Έχει σπουδάσει Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης καθώς και κινηματογράφο στο University  of Kent,  στο Canterbury της Αγγλίας  (Master in  Film studies).

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια Πιερίας ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές της και στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στο τμήμα Κινηματογράφου, με κατεύθυνση το σενάριο. Έχει γράψει διάφορες ταινίες μικρού μήκους και ορισμένα της σενάρια έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ ταινιών. Επιπλέον, έχει διδάξει κινηματογράφο σε τμήματα ενηλίκων.

Η Μάτα ασχολείται ενεργά με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης τα τελευταία 10 χρόνια και βρίσκεται στη θέση της αντιπροέδρου της Λέσχης για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Φέτος αποτελεί μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου για δεύτερο καλοκαίρι, ενώ υπήρξε πάντα εξωτερικός συνεργάτης στο πλευρό του ΟΡΦΕΟ από το 2008.