Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ενημερωτική εκδήλωση στο Λιτόχωρο για την προστασία από τον καρκίνο από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας (φωτό)

324

Ενημερωτική εκδήλωση για την σημασία της έγκαιρης πρόληψης από τον καρκίνο, διοργανώθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο.

Στο βήμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, Γιώργος Καπετανάκης

Η εκδήλωση έφερε τον τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη» και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, Γεώργιο Καπετανάκη, ήταν η πρώτη από μία σειρά ενημερωτικών επιστημονικών εκδηλώσεων του Συλλόγου σε ολόκληρο το νομό Πιερίας, για έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της νόσου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας, Νίκη Γιάνναρου.

Στο βήμα η συντονίστρια της εκδήλωσης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας, Νίκη Γιάνναρου

Στο ρόλο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην πρόληψη του καρκίνου αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο γενικός – οικογενειακός γιατρός Αριστοφάνης Παγανάς, MSc, διευθυντής ΕΣΥ Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, ενώ η ψυχολόγος Ελένη Ελευθεριάδου αναφέρθηκε στη σημασία της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Αριστοφάνης Παγανάς MSc, γενικός – οικογενειακός ιατρός, διευθυντής ΕΣΥ Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου

Στην αξία της έγκαιρης διάγνωσης και τις σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου αναφέρθηκε ο παθολόγος – ογκολόγος Χρήστος Εμμανουηλίδης MD, PhD, και η ακτινοθεραπεύτρια – ογκολόγος Μαριτίνα Θεοφανοπούλου MD, PhD, μίλησε για την συνδρομή της ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Χρήστος Εμμανουηλίδης, παθολόγος – ογκολόγος MD, PhD

Η επιστημονική ημερίδα άνοιξε με ερμηνείες κλασικών κομματιών από τη μεσόφωνο Σωσώ Ταφίλη και τον βαρύτονο Κοσμά Τσομπανόπουλο, συνοδεία πιάνου από τον μουσικό διευθυντή της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου, Ευθύμιου Μαυρίδη και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του μονόπρακτου “Είμαι η Ελπίδα” από τη νηπιαγωγό Φανή Τοπούζα.

Ο βαρύτονος Κοσμάς Τσομπανόπουλος σε συνοδεία πιάνου από τον μουσικό διευθυντή της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου, Ευθύμιο Μαυρίδη
Η μεσόφωνος Σωσώ Ταφίλη σε συνοδεία πιάνου από τον μουσικό διευθυντή της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου, Ευθύμιο Μαυρίδη

Τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο εκπροσώπησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ουρανία Κατσαμάκα. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η πρόεδρος του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου “Αγία Μαρίνα”, Βούλα Μαύρου-Ασλανίδου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, Παναγιώτης Χρυσικός, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου και μαία, Δάφνη Μησιάκα, και η γιατρός Φανή Πατρή, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

Στο βήμα η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Ουρανία Κατσαμάκα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, το Φιλόπτωχο Σύλλογο Λιτοχώρου “Αγία Μαρίνα”, τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” και τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου. Είχε την υποστήριξη του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς “Εμμανουήλ Κριαράς” και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

: Στο βήμα η πρόεδρος του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου “Η Αγία Μαρίνα”, Βούλα Μαύρου-Ασλανίδου
Στο βήμα ο πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, Παναγιώτης Χρυσικός
Στο βήμα η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, Δάφνη Μησιάκα
Στο βήμα η εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, γιατρός, Φανή Πατρή
Ελένη Ελευθεριάδου, ψυχολόγος
Μαριτίνα Θεοφανοπούλου, ακτινοθεραπεύτρια ογκολόγος MD, PhD