Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας : «Ασημένιες» οι Κοντού και Φίτσιου – «Ασημένια» η Αναστασιάδου – «Αργυρός» ο Στέφανος Ντούσκος

190

Τα πρώτα μετάλλιά τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας πανηγύρισαν τα ελληνικά κουπιά.

Οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον τελικό σε 6:54.78 και έμεινε πίσω από το πλήρωμα της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο συγκροτούσαν οι Έμιλι Κρέιγκ και Ιμότζεν Γκραντ (6:52.32).

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Γαλλίδες Λόρα Ταραντόλα και Κλερ Μποβέ με επίδοση 6:55.30.

Τη δεύτερη θέση στον τελικό του μονού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας κατέκτησε η Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε δυναμικά την κούρσα, πέρασε πρώτη τα 500 μέτρα, με την Τουρκάλα Οζμπάι και την Ρουμάνα Κόζμιουτς να την ακολουθούν. Στην συνέχεια, η τελευταία κατάφερε να μειώσει την απόσταση και μάλιστα πήρε ελαφρύ προβάδισμα (+0,26) στα 1500 μέτρα.

Η Κόζμιουτς συνέχισε να ανεβάζει ρυθμό, «σπρίνταρε» στο τέλος και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, τερματίζοντας σε χρόνο 7:32.43 αφήνοντας δεύτερη την Ευαγγελία Αναστασιάδου με χρόνο 7:35.14, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κριστίνα Νεουχόρτοβα από την Τσεχία με χρόνο 7:40.29.

Μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση, μία σπουδαία διάκριση για τον Γιαννιώτη χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο.

Ο Στέφανος Ντούσκος με εκπληκτική κούρσα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που έγινε στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

O Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε δυνατά, με τον Βούλγαρο Βασίλεφ και τον Ολλανδό Βαν Λίεροπ να τον πιέζουν, όμως είχε μικρό προβάδισμα στο πρώτο πέρασμα των 500 μέτρων. Ο Γερμανός Ζάιντλερ έκανε επίθεση και πέρασε για λίγο μπροστά όμως ο Στέφανος  άρχισε να πιέζει και έτσι πέρασαν πολύ κοντά το πρώτο πέρασμα.

Η συνέχεια ήταν… θρίλερ.

Ζάιντλερ και Ντούσκος πήγαιναν μαζί, με την πρωτιά να αλλάζει συνεχώς χέρια, και πλέον το ζήτημα ήταν ποιος θα αντέξει έως το τέλος. Στα 1500 μ. ο Βαν Λίεροπ πέρασε πρώτος, αφήνοντας δεύτερο τον Ντούσκο και τρίτο τον Γερμανό και όλα πλέον θα κρίνονταν στα τελευταία μέτρα. Ο Ολλανδός είχε αρχίσει να «ξεφεύγει» από τους αντιπάλους του και ο Ντούσκος «πάλευε» με τον Γερμανό για το αργυρό μετάλλιο, μιας και το βάθρο φαινόταν πως είχε σχεδόν κλείσει με τους τρεις τους.

Έτσι, ο Βαν Λίεροπ τερμάτισε όντως πρώτος με 6:46.11 ενώ ο Ντούσκος τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 6:47.87, αφήνοντας τρίτο τον Ζάιλντερ με 6:48.14.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ήταν δεύτερος και στο περασμένο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μόναχο το 2022 και τώρα προσέθεσε ακόμη μία σημαντική διάκριση. Παράλληλα, αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο της Εθνικής ομάδας στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.