Ανδρουλάκης: Σε καμία περίπτωση συγκυβέρνηση με ΝΔ – Ακόμη κι αν έχει 149 έδρες

123

Τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία απέρριψε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας στον ΑΝΤ1 ότι δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και ότι «στόχος μας είναι να γίνουμε πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο.

«Μία είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο», λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ την «επόμενη μέρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ τις επέρριψε ευθύνες λέγοντας πως επενδύει στον φόβο.

«Ο αγώνας μου δεν έχει ταβάνι, αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων», ανέφερε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και απαντώντας στο ερώτημα για το πως θα κινηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη ΝΔ διερωτήθηκε: «Είναι πιθανό το σενάριο ακυβερνησίας με την πρωτοφανή διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 -3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Αναγνώρισε την «καθαρή νίκη» της Νέας Δημοκρατίας – και σημείωσε ότι είναι πρωτοφανής η διαφορά των 20 μονάδων που εξασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας για αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μίλησε, τέλος, για το στόχο του το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο ισχυρός και ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος.