Είναι τίμιο και αξιοπρεπές να ψηφίζεις στις σημερινές συνθήκες ΚΚΕ …

103

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Το ΚΚΕ διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν «σωτήρες» και μόνο ο «λαός θα σώσει τον λαό». Είναι ένα σύνθημα που συμπυκνώνει την πολιτική του που θέλει τον λαό πρωταγωνιστή και όχι θεατή των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων.

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνικής – λαϊκής πλειοψηφίας και της νεολαίας παλεύει και αγωνίζεται για αυτά μέσα στους χώρους δουλειάς, στις υπηρεσίες, στα πανεπιστήμια, στις σχολές, στις γειτονιές.

Δεν υπάρχει μικρή η μεγαλύτερη διεκδίκηση του λαού που το ΚΚΕ να μην ήταν μπροστά, να μην διέθεσε όλες τις δυνάμεις του, για κατακτήσεις που έδιναν ανάσες στον λαό μέσα στο άθλιο και βάρβαρο αυτό σύστημα.

Ο ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα γυρίσει πίσω στον λαό μέσα από τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε, που πρέπει να δυναμώσουν, αποκτώντας μεγαλύτερο πολιτικό βάθος και περιεχόμενο, για να μπορέσει ο λαός να αντεπιτεθεί.

Μακριά από παρωχημένα και παραπλανητικά σχήματα του παρελθόντος δεξιός – αριστερός – κεντρώος το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες – κτηνοτρόφους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και τους λέει, άσχετα με τις πολιτικές επιλογές που έκαναν στο παρελθόν, μπορούν να ψηφίσουν το ΚΚΕ, γιατί η επίθεση στα λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα θα ενταθεί και χρειάζεται να μπουν εμπόδια και να αντισταθούμε σε αυτές τις πολιτικές που αποτελούν  επιταγές της ΕΕ του κεφαλαίου.

Αυτό κρίνεται σήμερα, η αποφασιστικότητα και η ικανότητα του λαού να στήσει αναχώματα σε αυτές τις πολιτικές που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση και θα συνεχίσουν να τον φορτώνουν μέτρα που θα του χειροτερέψουν την ζωή του για να χρηματοδοτηθεί το κεφάλαιο και να θωρακίζονται τα κέρδη του.

Μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει αυτή την  στρατηγική με τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος να συμπλέουν με αυτήν (ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και λοιποί κολαούζοι) υπηρετώντας την κερδοφορία των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΚΚΕ κοιτάει στα μάτια τον λαό και τον καλεί σε συμπόρευση μαζί του για να ανατάξει η ελπίδα, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί τον όμορφο δρόμο του αγώνα, που θα κάνει τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, για να ανοίξει τον δρόμο  των ριζικών  αλλαγών που χρειάζεται ο τόπος.

Είναι τίμιο και αξιοπρέπεια στις σημερινές συνθήκες να ψηφίζεις το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στον λαό ακόμα και όταν από καθεστώς ισχυρών εκβιασμών  ήξερε ότι μπορεί να χάσει, να έχει απώλειες, στάθηκε πάντα δίπλα στον λαό αξιοποιώντας όλες του τις δυνάμεις, δεν έλειψε από καμιά μάχη.

Ισχυρό – δυνατό  ΚΚΕ στις 21 Μαΐου για να τους τρομοκρατήσουμε πραγματικά αυτή την φορά, για να αρχίζουν να αισθάνονται μόνοι, και εμείς όλοι μαζί στον αγώνα για την αντεπίθεση, για την μεγάλη κοινωνικοπολιτική ανατροπή.