Το φωνητικό σύνολο “de profundis”στο πρώτο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στην Άρτα (φωτο)

280

Της Μαρίας Βούλγαρη,

Στο πρώτο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» και πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της πόλης της Άρτας το Σάββατο 13 Μαΐου συμμετείχε και το φωνητικό σύνολο “de profundis”της πόλης μας της Κατερίνης!

Επίσης συμμετείχε η χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Άρτας “Ο Μακρυγιάννης”, η χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία»! Η χορωδία τμήματος μουσικών σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων! Επίσης οι παιδικές χορωδίες του Ωδείου Άμφιων Φιλιππιάδας και πολιτιστικού συλλόγου Άρτας “Ο Μακρυγιάννης”.

Μαέστρος στο φωνητικό σύνολο “de profundis “της Κατερίνης ο Ευθύμιος Μαυρίδης!

Μαέστρος του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Αντώνης Βερβέρης! Μαέστρος στην χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία” η Ανέλια Στεφανοβα!

Μαέστρος στην χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου Άρτας “Ο Μακρυγιάννης”ο Αντώνης Βερβέρης!

Την διδασκαλία στις παιδικές χορωδίες Ωδείο Αμφίων και πολιτιστικού συλλόγου Άρτας” Ο Μακρυγιάννης” είχε η Ευσταθία Δήμου.

Το επίπεδο όλων των χορωδιακών σχημάτων που συμμετείχαν ήταν υψηλό. Το φωνητικό σύνολο “de profundis” όμως, της πόλης μας, έκλεψε στην κυριολεξία τις εντυπώσεις γιατί ήταν και το μοναδικό το οποίο μόνο με δώδεκα χορωδιακές φωνές γέμισε τον Ιερό Ναό του Αγ.Δημητριου της Άρτας με θρησκευτική ευλάβεια!

Τα υπόλοιπα σχήματα είχαν μεγάλη συμμετοχή χορωδών! Ήταν στα αλήθεια μια υπέροχη βραδιά και η κα. Δήμητρα Αξιώτη πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρτας “Ο Μακρυγιάννης”στο τέλος της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες με την ευχή μιας σύντομης και πάλι χορωδιακής συνάντησης!