Διασωστική Ομάδα Πιερίας: Ευχαριστήρια επιστολή

59

Αξιότιμη κυρία Μπέττυ Σκούφα,

Το κοινοβουλευτικό έργο ενός πολιτικού προσώπου μπορεί να δέχεται κριτικές. Οι απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπεί, μπορεί να ικανοποιούνται, αλλά πέρα από το αναμενόμενο, πάντα υπάρχει το περισσότερο, το καλύτερο, το ανθρώπινο.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε, ως Διασωστική Ομάδα Πιερίας, να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κ. Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, βουλευτή Πιερίας καθώς και στους εκλεκτούς συνεργάτες της με ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Μιχαήλ Καρτσαμπά, όπου στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και της ανθρώπινης διάστασης, ενήργησαν άμεσα και αποτελεσματικά αλλά με εξαιρετική ευγένεια και διακριτικότητα, στην αναζήτηση χορηγού για την ενίσχυση της άοκνης εθελοντικής προσφοράς της Ομάδας μας, δίνοντας σε όλους μας, μια ξεχωριστή έννοια στην λέξη “δωρεά”.

Αγαπητέ κε Λάζο Σαμψωνίδη

Ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός, με στωικότητα αλλά και ενίοτε με έντονο κυνισμό, αναφέρεται σε ρήσεις που αναδεικνύουν όμως πάντα την συναισθηματική μας κατάσταση, από απροσδόκητα γεγονότα της ζωής μας, που μπορεί να διαταράξουν τα σχέδια, τις επιθυμίες ή τους στόχους μας, με την ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης του πρωτογενούς, υγιούς και ηθικού πλεονάσματος του τόπου μας.

Ο προσωπικός και οικογενειακός λόγος που βιώνετε τελευταία, εκφράστηκε όχι μόνο ως ευγενική χειρονομία στήριξης του τοπικού εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο όνομα της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, αλλά και ως συνεισφορά αισιοδοξίας, χαράς και ικανοποίησης, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από διαχρονική οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την κρίση αξιών και ηθών.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και όλα τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, θα θέλαμε με ένα απλό, ειλικρινές αλλά εγκάρδιο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”, να αναδείξουμε την αμέριστη γενναιοδωρία σας απέναντί μας, για την φιλάνθρωπη ενέργειά σας, το ήθος και τις ανθρώπινες αξίες που πρεσβεύετε, διότι πιστεύουμε ότι μετατρέπουν τον ανείπωτο πόνο σας, σε κίνητρο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το παράδειγμά σας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη ιδέα προσφοράς στον εθελοντισμό και την ανάπτυξή του, αποτελώντας όαση στην έρημο των διάφορων πειρασμών που ελλοχεύουν στις σημερινές συνθήκες και απειλούν την νεολαία αλλά και την τοπική κοινωνία, πράγμα που επιβάλλει πολύ περισσότερο από ποτέ την ευαισθητοποίηση όλων και την παρότρυνση των νέων αλλά και όλων μας για μια περισσότερο ενεργή ενασχόληση με τον εθελοντισμό.

Ευχαριστούμε θερμά και πάλι τον κ. Λάζο Σαμψωνίδη και την οικογένειά του για την ευγενική χορηγία, που θα αξιοποιηθεί με το εκσυγχρονισμό και εμπλουτισμό του εξοπλισμού της ομάδας μας αλλά και την κινητοποίηση εθελοντών για απόκτηση περαιτέρω πιστοποιήσεων σε εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα διάσωσης.

Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε η παραπάνω ενέργειά σας, να πείσει και να ευαισθητοποιήσει και άλλους μιμητές ώστε να αποκτήσουν και αυτοί την τιμητική ιδιότητα του χορηγού (όπως αυτή προσδιορίζεται από τα χρόνια της αρχαίας – κλασσικής περιόδου της Ελλάδας).

 

Ευχόμαστε στον ευγενή χορηγό μας, προσωπική και οικογενειακή υγεία, πνευματική ηρεμία και συνέχεια στο πνεύμα της κοινωνικής προσφοράς.