Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στη Δ.Υ.Π.Α. και Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Κατερίνης

101

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε η κυρία Μάνη στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), Κατερίνης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της Διοίκησης, εργαζομένους αλλά και σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας.

Η κυρία Μάνη επισήμανε την αξία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων στη σύγχρονη αγορά εργασίας αλλά και τη σημαντική συνεισφορά της ΔΥΠΑ στον τομέα αυτό.

Αναγνώρισε επίσης το εξαιρετικό έργο που επιτελείται στη ΔΥΠΑ αλλά και στη Σχολή Μαθητείας Κατερίνης και τόνισε την ανάγκη να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής και να δημιουργηθούν νέες ειδικότητες. Κάτι που η ίδια έχει επισημάνει στο Διοικητή της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Αναφέρθηκε ακόμα και στο εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών, που υλοποιήθηκε από τη ΔΥΠΑ, πρόγραμμα που στήριξε χιλιάδες άνεργους πολίτες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της ο κ. Καραβέργος, ως επικεφαλής του έργου, παρουσίασε στην κυρία Μάνη ένα πρότυπο αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε και το οποίο κινείται με τη χρήση ηλιακής ενέργειας την οποία μετατρέπει σε ηλεκτρική. Η ίδια συνεχάρη τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές για την καινοτόμα δράση τους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.