«Μικροί συγγραφείς, μεγάλες ιστορίες»: Το βιβλίο δραστηριοτήτων της Ελένης Γκόρα παρουσιάστηκε στο Βιβλιοπωλείο Νέστωρ σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

167

Το Σάββατο 13 Μαΐου στο Βιβλιοπωλείο Νέστωρ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου δραστηριοτήτων για παιδιά της Δρ. Ελένης Γκόρα «Μικροί συγγραφείς, μεγάλες ιστορίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε μέσα από ένα Βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής που σχεδίασε και υλοποίησε η συγγραφέας Ελένη Γκόρα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Για το βιβλίο απηύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν η Άννα Σαρηγιαννίδου ,Φιλόλογος- Ειδική Παιδαγωγός και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και η Στέλλα Κοτσίφη, Δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το εργαστήριο. Το εργαστήριο είχε ως θέμα μια καλοκαιρινή δραστηριότητα του βιβλίου με θέμα «Ο Αστερίας Φουρφουρίας και το ανεμοδούρι». Τα παιδιά έπαιξαν ένα παραδοσιακό παιχνίδι, παρακολούθησαν μια κουκλοθεατρική παράσταση ζωγράφισαν ήλιους, σύννεφα, θάλασσες, ψάρια, αστερίες, κοχύλια, φύκια, έκλεισαν μηνύματα σε μπουκάλια και έγραψαν επιστολές προς τον κ. Δήμαρχο για την προστασία του περιβάλλοντος.

*Αντίτυπα του βιβλίου μου “Μικροί συγγραφείς, μεγάλες ιστορίες”-52 δραστηριότητες Δημιουργικής Γραφής για όλο τον χρόνο θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Νέστωρ.