2ο Φεστιβάλ Πάρκου: Εντυπωσιάζει το θεματικό πάρκο που «ζωντανεύει» τους «12 Άθλους του Ηρακλή» (φωτο)

Σχολεία από όλη την Ελλάδα προγραμματίζουν ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο

306
φωτο Χριστίνα Δεμερτσίδου

Από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και με προσκεκλημένη την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Δημοτικό Πάρκο, η επίσημη έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Πάρκου. Ήδη από το πρωί το Φεστιβάλ «σήκωσε αυλαία», καθώς μια μοναδική διαδραστική εμπειρία εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας βιώνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, των πρώτων σχολείων που επισκέπτονται τον χώρο. Με σημείο αναφοράς τους «12 άθλους του Ηρακλή» το θεματικό πάρκο προσφέρει στους επισκέπτες, μια ανεπανάληπτη, βιωματική, διδακτική και διαδραστική εμπειρία!

φωτο Χριστίνα Δεμερτσίδου

Το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον σχολείων της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας καταγράφεται ήδη στα έως τώρα στοιχεία του προγράμματος επισκέψεων. Περισσότεροι από 4000 μαθητές – μαθήτριες αναμένεται να ξεναγηθούν στους χώρους του πάρκου.

Παράλληλα, η Διαδραστική θεατρική παράσταση «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», από το  θέατρο Commedia, η Ζωντανή Ζωγραφική, από τον Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας και  το Πλανητάριο – παρατήρηση με το ηλιακό τηλεσκόπιο, ενθουσιάζουν τους μικρούς επισκέπτες.

φωτο Χριστίνα Δεμερτσίδου

Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας διαμορφώνεται ως εξής:

  • Διαδραστική θεατρική παράσταση «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», θέατρο Commedia, διάρκεια 40 λεπτών (καθημερινά από 12/05 έως 31/05), 1η  παράσταση στις 10:00, 2η παράσταση στις  12:00
  • Ζωντανή Ζωγραφική, Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας (από 12/05/ έως 31/05), 10:30-14:00, 18:00-21:00
  • Πλανητάριο, παρατήρηση με το ηλιακό τηλεσκόπιο, 11:00-14:00 Eκπαιδευτικό κινητό πλανητάριο STARLAB,φανταστικό ταξίδι στο σύμπαν, 17:00-21:00
  • Χορευτική παράσταση, Σχολή χορού «Φούλας Σαλασίδου» και τα τμήματα χορού του γυμναστηρίου «Magic Sport Club»,  20:00
  • Συναυλία ΜΟΥ.ΣΥ.ΠΙ. «Drag La Goons», Blues/Blues Rock, 21:00.

Είσοδος ελεύθερη.

φωτο Χριστίνα Δεμερτσίδου
φωτο Χριστίνα Δεμερτσίδου

φωτο Χριστίνα Δεμερτσίδου

φωτο Χριστίνα Δεμερτσίδου
φωτο Χριστίνα Δεμερτσίδου