Με νεοδημοκράτες Αντώναρο, Κεδίκογλου στο κόμμα του και στήριξη στο νεοδημοκράτη δήμαρχο Παχατουρίδη στο Περιστέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ … και τολμά με “τρολλαρίσμαατα” να κατηγορεί το ΚΚΕ για “δεκανίκι της Δεξιάς”

94

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λέγανε» λέει ένα γνωμικό και ταιριάζει απόλυτα στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό.

Αφού πρώτα έχει μαζέψει παλιά κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ και τους έχει υποψήφιους βουλευτές  του ο ΣΥΡΙΖΑ (Ευάγγελος Αντώναρος, Συμεών Κεδίκογλου) που έχουν ξεχωριστό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο λαός μας, σαν μέλη αντιλαϊκών κυβερνήσεων, επιτίθεται ξεδιάντροπα, προβοκατόρικα, με τρολλαρίσματα στο διαδίκτυο κυρίως  στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι είναι «δεκανίκι της δεξιάς».

Η «Πασοκικής» έμπνευσης αυτή προπαγάνδα δεν είναι κάτι καινούργιο και ξεδιπλώνεται πάντα όταν αποκαλύπτεται στο πεδίο της οικονομίας και πολιτικής η στρατηγική σύμπλευση που έχουν αυτά τα κόμματα στην κατεύθυνση να υπηρετήσουν το κεφάλαιο, τα κέρδη του, την αντιδραστική – αντιλαϊκή ΕΕ.

Ο κύριος Ευάγγελος Αντώναρος  σε προεκλογικό –  τηλεοπτικό πάνελ που βρέθηκε σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια στιγμή έντασης που είχε με τον υποψήφιο της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνι είπε ότι «είμαι ΝΔ από κούνια».

Η διαστροφή και η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο, και ας τα ζυγιάσουν όλα αυτά όσοι πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει η πολιτική και θα σταματήσει ο αντιλαϊκός κατήφορος που ματώνει τον λαό για να διαιωνίζονται κέρδη των λίγων και των τραπεζών.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό πρόγραμμα το «υπερμνημόνιο» του «ταμείου ανάκαμψης»  που μέχρι το 2026 πρέπει να νομοθετήσουν 350 προαπαιτούμενα, για να εκταμιευτούν δόσεις –  χρηματοδοτήσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Τα προαπαιτούμενα είναι στοχευμένα ταξικά μέτρα που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την εργατική – λαϊκή οικογένεια που την θέλουν υποταγμένη να ζει χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις, με την θηλιά της «δημοσιονομικής προσαρμογής» να σφίγγει ακόμη περισσότερο.

Αυτό είναι το αληθινό πρόγραμμα των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, με βάση αυτό τοποθετούνται κατά καιρούς διάφορα στελέχη τους και λένε ότι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές (Τσαπανίδου, Αποσταλάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μπακογιάννη από την ΝΔ).

Στις παραπάνω τοποθετήσεις των στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ  προσθέτονται οι δηλώσεις του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και Ευάγγελου Βενιζέλου σε πάνελ εκδήλωσης, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις κυρίως από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. «Άλλο τι λένε προεκλογικά ότι θα κάνουν και άλλο τι θα κάνουν μετεκλογικά. Δεν μπορώ να διανοηθώ κόμματα συστημικά, ευρωπαϊκά, να συμπεριφερθούν αλλιώς απ’ ό,τι συμπεριφέρθηκαν στην κρίση».

Με απλά  λόγια να το ερμηνεύσουμε εμείς, ότι η προεκλογική παροχολογία είναι μια «φούσκα», αυτό που μετράει είναι οι «αγορές» και τα κέρδη τους που «προσκυνάνε» τα κόμματα του συστήματος, που είναι σε αντιδιαστολή με τα δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες.

Και συμπλήρωσε  σε άλλο χρόνο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος «οι συγκλίσεις μεταξύ των συστημικών κομμάτων στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακά μεγάλες, έχουν γίνει πάρα πολύ μεγάλες συναντήσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Και καμιά φορά, η υπερβολική αύξηση της ρητορικής οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκείς, ουσιαστικές διαφορές, διότι υπάρχουν καταναγκασμοί: Είμαστε μία χώρα ευρωπαϊκή, είμαστε μία χώρα που έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς – αρκεί να τους θυμόμαστε για να μην τους ξεχνάμε – είμαστε μία χώρα του ΝΑΤΟ, είμαστε μία χώρα που έχει ανυψώσει σε στρατηγική προτεραιότητα την εταιρική συνεργασία με τις ΗΠΑ, είμαστε μία χώρα η οποία έχει περάσει την εμπειρία της οικονομικής κρίσης και μία χώρα που καταλαβαίνει ότι η φοβική δημοκρατία η ευρωπαϊκή είναι επικίνδυνη, εάν δεν μπορείς να διαφυλάξεις την κοινωνική συνοχή».

Όποια και να είναι η επομένη κυβέρνηση θα πιάσει το νήμα από εκεί που το  άφησε η προηγούμενη, για να συνεχίσει να υφαίνει μέτρα και προαπαιτούμενα  προειλημμένων αποφάσεων, που θα ρίξουν ακόμα πιο κάτω  λαϊκό βιοτικό επίπεδο και θα κάνουν την ζωή του Ελληνικού λαού ακόμη πιο δύσκολη, στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος που απαιτεί συγκεκριμένες πολιτικές για την διαιώνιση του.

Μπορούμε αυτή την φορά να τους φοβίσουμε εμείς δίνοντας περιεχόμενο στο σύνθημα «Μόνοι τους και Όλοι μας» υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ.

Δυνατός λαός σημαίνει αδύναμη η επόμενη αστική – αντιλαϊκή κυβέρνηση με ένα ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά.

Μόνο αυτό θα ταρακουνήσει τα νερά της πολιτικής σκηνής, μόνο αυτό θα κάνει την διαφορά για να ανασάνει πραγματικά ο λαός και από καλύτερες θέσεις να παλέψει, να ακυρώσει μέτρα, να εμποδίσει νέα που έρχονται, να διεκδικήσει με κριτήριο τις ανάγκες του, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας – εξουσίας.

«Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό» για αυτό στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ.