Το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης στη Ρουμανία

252

Με τη συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Έκτη Διακρατική Συνάντηση Μάθησης, Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης που διεξήχθη από 22/04/23 έως 26/04/23, στην πόλη Câmpina της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο:

«Together, beyond differences – Accept me as I am »

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξής χώρες: Ελλάδα, Ρουμανία, Ισπανία, Λιθουανία, Κροατία, Ιταλία.

Το σχολείο «Scoala GymnazialaB. P. HASDEU”», φιλοξένησε την 6η Δραστηριότητα – Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από τις άλλες χώρες – εταίρους. Η σχολική μονάδα εκπροσωπήθηκε από την αναπληρώτρια Διευθύντρια κα Ιωάννα Τσαουσίδου, την Υποδιευθύντρια κα Στυλιανή Καραλή και τους εκπαιδευτικούς: κα Καλλιρρόη Σιαπάκα, κ. Ηλία Κώστογλου και κ. Ιωάννη Πλιάκα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία:

Να έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας μέσω της παρατήρησης, αλλά και τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων συμμετεχουσών χωρών και να ανταλλάξουν διδακτικές πρακτικές ως προς τη διαφοροποιημένη – εξατομικευμένη διδασκαλία και την πολιτική ενσωμάτωσης.

Να υλοποιήσουν συνδιδασκαλία με τους Ρουμάνους εκπαιδευτικούς.

Να γίνουν δεκτοί από το Δήμαρχο της πόλης Câmpina, Ιοάν-Αλίν Μολντοβεάνου, να συζητήσουν μαζί του και να γευθούν την τοπική κουζίνα στο γεύμα που παρέθεσε για τα μέλη των αποστολών του προγράμματος Erasmus+.

Να επισκεφτούν τις πόλεις της Ρουμανίας Câmpina και Brasov και να ξεναγηθούν στο κάστρο Bran.

Να ανακαλύψουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη θρησκευτική κουλτούρα της Ρουμανίας.