Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στο «Καφέ Κομπολόι», ανήμερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ανεξάρτητης Διαβίωσης

140

Την 5η Μαΐου, που έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης, η κυρία Μάνη βρέθηκε στον Πολυχώρο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Πιερίας «Καφέ Κομπολόι» και πέρασε χρόνο με τους γονείς και τα παιδιά.

Είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στη συστηματική προσπάθεια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, υπό την εποπτεία του Υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, στη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού, ένα διαχρονικό αίτημα του αναπηρικού κινήματος που έχει αρχίσει να υλοποιείται, στην κάρτα Αναπηρίας αλλά και σε άλλες πρωτοβουλίες στον τομέα της απασχόλησης, που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γεώργιος Γεωργιάδης και ο Αντιπρόεδρος κ. Σπυρίδων Ίτσιος αναγνώρισαν τα σημαντικά βήματα που έχουν επιτευχθεί και αναφέρθηκαν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το αναπηρικό κίνημα, και ιδίως στην ανάγκη να εφαρμοστεί καθολικά και πανελλαδικά ο θεσμός του προσωπικού βοηθού.

Η κυρία Μάνη δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει όλα τα ζητήματα που της τέθηκαν, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι καθήκον όλων μας να είμαστε δίπλα και να ενισχύουμε με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας με Αναπηρία και τις οικογένειές τους.