Πυροσβεστική Υπηρεσία “Πυρσός 2023”

187

Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο έτους 2023, την Πέμπτη 04-05-2023 και ώρα 09:00΄, διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας, Άσκηση επί Χάρτου με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2023».

Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης ήταν η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, της επάρκειας του συντονισμού των δράσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η αξιολόγηση των αναθεωρημένων-επικαιροποιημένων επιχειρησιακών σχεδίων.

Τα σενάρια της Άσκησης προέβλεπαν εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Δ.Ε. Πέτρας του Δήμου Κατερίνης και σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Άνω Σκοτίνας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών καθώς και παροχή βοηθείας-τροχαίο με τραυματίες σε λεωφορείο στην Ε.Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας.

Το Επιτελείο της Υπηρεσίας που διεξήγαγε την άσκηση αποτελούνταν από τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Πύραρχο Πατσιαλή Παναγιώτη, τους Διοικητές των Υπηρεσιών Π.Υ. Κατερίνης και Π.Υ. Λιτοχώρου και στελέχη αυτών.

Από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς συμμετείχαν: Από το Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πιερίας ο κ. Χηνόπουλος Νικόλαος, από τις Ένοπλες δυνάμεις ο Επχος Λιόντης Γεώργιος, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας η Α/Α Μαλαμίδου Ουρανία και ο Α/Β΄ κ. Μεσκούρης Ευτύχιος, από το Λιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης ο Υποπ/ρχος Λ.Σ. Χαριτάκης Ιωάννης, από την Δ/νση Δασών Πιερίας ο κ. Αμπατζής Θεοδόσιος, από τον Δήμο Κατερίνης η κα. Αντωνακοπούλου Μαρία-Ζωή, από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου Πιερίας ο κ. Συρανίδης Βασίλειος και από το Ε.Κ.Α.Β. η  κα. Χαρίση Δέσποινα.

Ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Πιερίας Πύραρχος Παναγιώτης Γ. Πατσιαλής ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συμμετοχή τους, την πολύτιμη προσφορά και άριστη συνεργασία τους  με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού και ευελπιστεί στην αγαστή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε από 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως και 31η Οκτωβρίου.

Ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν

Παναγιώτης Γ. Πατσιαλής

Πύραρχος