Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, ένας χώρος ελπίδας και υποστήριξης για τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία»

79

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, μια πολύ σημαντική δομή στήριξης των γυναικών, που υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία οικογενειακής πολιτικής και ισότητας φύλων, επισκέφτηκε χθες η κυρία Μάνη.

Ένα κέντρο, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και συμβουλευτική σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση ή βία, με στόχο την ενδυνάμωση και την ψυχοκοινωνική τους στήριξη.

Η  κυρία Μάνη, αφού ενημερώθηκε από τις εργαζόμενες και την υπεύθυνη του κέντρου και Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, κυρία Πιπίτσα Μακρίδου, για τη λειτουργία της δομής, εξήρε το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελείται εκεί, με σεβασμό και απόλυτη εχεμύθεια.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις βασικές πολιτικές και τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με όραμα μία κοινωνία που όχι μόνο προστατεύει τις γυναίκες, αλλά και τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική, επαγγελματική ζωή του τόπου.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κυρία Μάνη ενημερώθηκε για τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, τον «οδηγό τσέπης για την έμφυλη βία (GBV Pocket Guide), ένα εργαλείο που παρέχει ενημέρωση, καθοδήγηση, και χρήσιμες πληροφορίες για την ορθή αλληλεπίδραση με θύματα εμφυλης βίας .