Χάκερς Ρομά εξαπάτησαν μοναχές και λογιστές – 2 εκατ. ευρώ η «λεία» τους

Τεράστια επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης !!!

475

Κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, μέχρι και έναν μητροπολίτη αλλά και μοναχές.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Κατερίνη, οι οποίοι κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν Ρομά με έδρα την Αγία Βαρβάρα και το Ζεφύρι στην Αττική.

Ειδικότερα, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα στο οποίο πρωταγωνιστούσαν Ρομά που είχαν αναπτύξει ιδιαίτερες ικανότητες στο ηλεκτρονικό έγκλημα, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν ανθρώπους σε όλη την επικράτεια προκειμένου να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, οι χάκερς κατάφερναν να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών, με τη λεία να ανέρχεται έως και 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αρχηγοί της σπείρας συνέλλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass.

Κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, μέχρι και έναν μητροπολίτη αλλά και μοναχές.

Ρομά χάκερ εξαπατούσαν πολίτες: Στα 2 εκατ. ευρώ η «λεία» τους – Είχαν το αρχηγείο τους στην Αγία Βαρβάρα