Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

160

Η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει Προσκυνηματική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από 24 έως 27 Απριλίου.

Θα ηγηθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, ενώ θα συμμετάσχουν Κληρικοί, Μοναχοί, Μοναχές και Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως (Ιεροψάλτες, Επίτροποι, Εθελοντές των Ιδρυμάτων κ.ά.).

Η Εκκλησιαστική Αποστολή θα λάβει μέρος στην Τελετή της επίσης Αγιοκατάταξης ενός νεοφανούς Αγίου, του Αγιορείτη μοναχού Γερασίμου Μικραγιαννανίτη Υμνογράφου, ο οποίος πρόσφατα αναγνωρίσθηκε ως Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Τελετή Αγιοκατάταξης θα γίνει στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Έτσι, τα μέλη της Εκκλησιαστικής Αποστολής θα μπορέσουν να λάβουν την ευλογία και να δεχθούν τις ευχές του Πατριάρχη του Γένους.

Με την ευκαιρία αυτή θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στην Αγια-Σοφιά, και επισκέψεις σε μνημεία και αξιοθέατα της Κωνσταντινουπόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (π. Μελέτιος & π. Σάββας, τηλ. 23510 45085, e-mail: [email protected]).