Ολυμπιόνικος – συνεχίζονται οι εργασίες

124
????????????????????????????????????

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο Ολυμπιόνικο Πάρκο στην περιοχή του Λιτοχώρου. Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ως γνωστόν, παραχώρησε στον οργανισμό ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ ειδική έκταση όπου θα διοργανώνονται οι εκδηλώσεις του οργανισμού.

Σημαντική επέμβαση στο χώρου του παλιού ανενεργού αμμορυχείου με τον καθαρισμό όλου του πάρκου από τις πέτρες και τα φερτά υλικά ώστε να είναι προσβάσιμο από τους νέους.

Αξιόλογη επέμβαση γίνεται στο αμφιθέατρο «ΟΡΦΕΥΣ» όπου ο οργανισμός θα διοργανώνει συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, συναυλίες και προσάδουσες με το χώρο εκδηλώσεις.

Ήδη κατασκευάστηκε το κοίλο του αμφιθεάτρου, διαμορφώθηκε η ορχήστρα και το προσκήνιο με την οριοθέτηση των παρόδων. Σημειωτέων ότι μετά την ολοκλήρωση του αμφιθεάτρου «ΟΡΦΕΥΣ» το οικοδόμημα με όλα τα παραπληρωμάτικά εξαρτήματα και τον εξοπλισμό του θα χρησιμοποιείται και για τη διδασκαλία και ενημέρωση νεανικών και φοιτητικών ομάδων σχετικά με τη δομή και τα μέρη ενός αρχαίου θεάτρου.

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου όπου ενημερώθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του οργανισμού για την πορεία των εργασιών.