Πέτρος Κιάφας: επιβεβλημένη η κατασκευή κυκλικών κόμβων στα τουριστικά σημεία του Δήμου Δίου-Ολύμπου

83

Οι προοπτικές για τον τουρισμό της χώρας μας φέτος φαντάζουν ευοίωνες και ευελπιστούμε ότι ο δήμος μας θα φιλοξενήσει πολλές χιλιάδες τουριστών που θα επιλέξουν να τον επισκεφτούν για τις θερινές τους διακοπές.

Διασταύρωση Κάστρου Εθνικής Οδού και Ν.Παντελεήμονα_ (002)

Ο κόσμος τον τελευταίο καιρό έχει στρέψει το ενδιαφέρον του ακόμη περισσότερο στην ασφάλεια των μεταφορικών μέσων αλλά και των υποδομών. Όλοι οι φορείς επιβάλλεται να δώσουν τη δέουσα σημασία ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή μετακίνηση των επισκεπτών αλλά και των μόνιμων κατοίκων.

Διασταύρωση μπροστά στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου_ (002)

Η τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών και στα όρια του δήμου μας εντοπίζονται σημεία που μπορεί να χαρακτηριστούν ως παγίδες θανάτου. Ο χρόνος λειτουργεί ασφυκτικά εναντίον μας και πρέπει άμεσα να γίνουν τουλάχιστον κυκλικοί κόμβοι σε καίρια σημεία:

– Στο ύψος του κέντρου υγείας όπου διασταυρώνονται τέσσερις οδικοί άξονες.

– Στην πλάκα Λιτοχώρου που αποτελεί καρμανιόλα χειμώνα-καλοκαίρι

– Στη Σκοτίνα ανατολικά της σιδηροδρομικής γραμμής που, επίσης, διασταυρώνονται τέσσερις οδικοί άξονες και στα 100m βρίσκεται το στέγαστρο της αρχαιολογίας και ο δρόμος μετατρέπεται σε μικρό σαλίγκαρο.

– Στην παλιά εθνική οδό στην είσοδο του Ν. Παντελεήμονα.

Επιπλέον, η παράπλευρη οδός ανατολικά της σιδηροδρομικής γραμμής από τη Λεπτοκαρυά ως τη Σκοτίνα έχει κακοτεχνίες από τη δημιουργία της και επιβάλλεται η ανακατασκευή της.

Προς διασταύρωση Σκοτίνας_ (002)

 

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη