Μετεξέλιξη του ΠΟΤΑΠ σε DMO με στόχο την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας

68

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ενέργειες του Περικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) για τον χαρακτηρισμό της Πιερίας ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.  Ήδη έχει ξεκινήσει η κατάρτιση του φακέλου προς τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού,  για τον χαρακτηρισμό της Πιερίας και την μετεξέλιξη του ΠΟΤΑΠ ως Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης του Προορισμού (DMO, Destination Management Organization).

Παράλληλα ο ΠΟΤΑΠ σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων σε θέματα τουρισμού και μἀρκετινγκ  Howarth  HTL έχει αρχίσει την εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου μέσω της έρευνας και διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως η Π.Ε. Πιερίας, οι Δήμοι Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού.

Οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμού αποτελούν διεθνώς μια επιτυχημένη και διαδομένη δομή, που μεταξύ άλλων λειτουργιών, διαχειρίζεται το σύνολο της εμπειρίας που βιώνει ο επισκέπτης σε έναν προορισμό.

Ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης  ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολόλιο και τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Ανέστη Μανώλα για την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η σύγχρονη εποχή με τις αυξημένες προκλήσεις απαιτούν να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο ην ανάπτυξη του Τουρισμού προς όφελος της Πιερίας.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινήσαμε τη διαδικασία χαρακτηρισμού της περιοχής της Πιερίας ως πρότυπου τουριστικού προορισμού ολοκληρωμένης διαχείρισης. Μόνο με τη συμμετοχή και  βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα δημιουργηθούν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για αυτό».

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ανέφερε: «Ο στόχος όλων μας είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Πιερίας και ως Περιφερειακή Αρχή ενεργούμε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του Π.Ο.Τ.Α.Π. αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της Πιερίας».