Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων για σίτο, ψυχανθή κτλ. – πληρωμές ενισχύσεων για κάστανα και μήλα

291

Στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας της με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη στήριξη και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των παραγωγών της Πιερίας, η κυρία Μάνη ενημερώθηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα πληρωθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις φυτικής παραγωγής, για το σκληρό σίτο, τα ψυχανθή, τα βρώσιμα όσπρια κτλ. Ήδη καταβλήθηκε η ενίσχυση βάμβακος.

Επίσης, ενημερώθηκε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί η ενίσχυση για τα μήλα και τα κάστανα, σύμφωνα με το «Προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας». Πρόκειται για σημαντικές καλλιέργειες της Πιερίας, που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και η εν λόγω ενίσχυση θα δώσει σημαντική ανάσα στους παραγωγούς.

Και η προσπάθεια για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα δε σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με κάθε μέσο, για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, για τους παραγωγούς μας, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς μας.