Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

140

Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και το ΚΕΔΑΣΥ Πιερίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο ΑμεΑ Πιερίας «Στηρίζω» και το Σύλλογο Προστασίας ατόμων με αυτισμό Ν. Πιερίας «Παζλ χρωμάτων», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου), παρευρέθηκε χθες η κυρία Μάνη.

Μια εκδήλωση, αφιερωμένη στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τη συμπερίληψη, την αποδοχή και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αυτισμό, έννοιες με ιδιαίτερη σημασία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα μέσω προσομοίωσης να δουν και να αντιληφθούν κατ’ ελάχιστον τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ατόμου που ζει στο φάσμα του αυτισμού.

Η κυρία Μάνη, αφότου ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες του χώρου, δήλωσε σχετικά. «Με την ευκαιρία της σημερινής ημερίδας και επειδή ο αυτισμός μας αφορά όλους, ας προσπαθήσουμε να προάγουμε την ανεμπόδιστη συμμετοχή των ατόμων με αυτισμό σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, ως μέλη μια ισότιμα προσβάσιμης κοινωνίας.