Κρήτη: 66χρονος γνωστός λυράρης βίαζε και εξέδιδε ανήλικο αγόρι

Λυράρης κακοποιούσε σεξουαλικά 11χρονο αγόρι επί 3 χρόνια και έστελνε γυμνές φωτογραφίες του μέσω διαδικτύου.

107

Σοκάρει η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, ενός αγοριού αυτή τη φορά, μόλις 11 ετών, επί τουλάχιστον τρία χρόνια, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι Αρχές προχώρησαν ήδη στη σύλληψη ενός 66χρονου πολύ γνωστού λυράρη, ενώ έχει ταυτοποιηθεί για την υπόθεση ένας ακόμη Ηρακλειώτης, 46 ετών.

Παράλληλα, αναζητούνται κι άλλα άτομα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση, καθώς φέρονται κι αυτά να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά τον ανήλικο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι χρήστες πλατφόρμας, μέσω της οποίας ο 66χρονος φέρεται να εξέδιδε το παιδί.

Κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί για 3 χρόνια – Το απειλούσε ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε επί δύο χρόνια, από το 2018, το 11χρονο τότε, αγόρι, ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του.

Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο 66χρονος φέρεται να κακοποιούσε το παιδί και το φωτογράφιζε είτε γυμνό είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και σελίδα στο ίντερνετ από όπου «ψώνιζε» πελάτες.

Ανέβαζε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες του παιδιού – Αναζητούνται 29 άτομα

Συνολικά αναζητούνται 29 χρήστες της εν λόγω σελίδας ενώ ο 66χρονος είχε ανεβάσει, σε ειδική πλατφόρμα, φωτογραφίες του παιδιού για να «αλιεύσει» όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες και από άλλες ομάδες.

Το ίδιο πρόσωπο είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ και κατάφερνε να συνομιλεί με διάφορα άτομα στέλνοντας πορνογραφικό υλικό με «πρωταγωνιστή» τον ανήλικο.

Ο λυράρης φέρεται πως είχε κανονίσει με το παιδί να συναντήσει τρεις άνδρες, ένας εκ των οποίων είναι πολύ γνωστός γιατρός στην Κρήτη και έχει προκύψει από την έρευνα πως έχει συναντηθεί με το παιδί αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη του βιασμού. Οι άλλοι δύο που κατηγορούνται για τον βιασμό δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.

Εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας τέθηκε άμεσα ο γιατρός που φέρεται να βίαζε το 11χρονο παιδί, ενώ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει ζητήσει από την Εισαγγελία να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του κατηγορούμενου.

Ο γιατρός υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι όταν είδε στο ραντεβού πως επρόκειτο για 16χρονο, έφυγε από το δωμάτιο.

Η υπόθεση απασχολεί τις αστυνομικές Αρχές στην Κρήτη ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν σταλεί κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τάμπλετ, που εντοπίστηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων.

Οι γονείς του παιδιού φέρονται να μην είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.
Ο 66χρονος λυράρης ζήτησε προθεσμία και έλαβε μέχρι την Παρασκευή 1/04.