Εστία Πιερίδων Μουσών: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία REQUIEM (φωτό, video)

231

Της Μαρίας Βούλγαρη

Στις 26 Μαρτίου στις επτά το απόγευμα στον χώρο του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού στην Κατερίνη η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και το φωνητικό σύνολο ” de profundis”πραγματοποίησαν συναυλία στα πλαίσια των Εαρινών Ημερών της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Το αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας για την Θεοτόκο ο Ακάθιστος Ύμνος ακούστηκε από το στόμα των χορωδών της Εστίας ενώ το φωνητικό σύνολο “de profundis” ερμήνευσε το τελευταίο έργο του Motzar το περίφημο Requiem.

Ο ναός κατακλύστηκε από κόσμο ο οποίος στο φινάλε χειροκροτούσε επί ώρα όρθιος!

Το ίδιο βράδυ η συμφωνική ορχήστρα του μουσικού σχολείου Κατερίνης η οποία διανύει μόλις τον δεύτερο χρόνο της δημιουργίας της υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Ζαχαράκη είχε μια εξαιρετική εμφάνιση την οποία θα ζήλευαν και επαγγελματίες του είδους και φυσικά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό!

Το κλιμάκιο της ορχήστρας “Musicart” του Νέου Ωδείου Κοζάνης υπό την διδασκαλία της Μαρίας Καραγιάννη ενθουσίασε το κοινό!

Εμπνευστής της όλης βραδιάς ο μαέστρος και πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κος. Ευθυμιος Μαυρίδης!

Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για ακόμη μια φορά φανερώνει το μεγαλείο και τις ικανότητες της για ένα καλύτερο πολιτιστικό αύριο!

 

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Φτάρας