Μια ακόμα παραγωγική εβδομάδα για τη Μαρία Μίχου

217

Με τον αναλογούντα σεβασμό στις δύσκολες ώρες που βιώνει η Ελληνική κοινωνία από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών η πρώην Βουλευτής Πιερίας και εκ νέου υποψήφια, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, δραστηριοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα με τη δέουσα διακριτικότητα, με επισκέψεις σε θεσμικούς και πολιτιστικούς φορείς και σε πολιτική ενημέρωση.

Το πρώτο διήμερο της εβδομάδας (20 και 21 Μαρτίου 2023) η κ. Μίχου τίμησε με την παρουσία της τα εγκαίνια δύο αξιόλογων εκθέσεων που φιλοξενούνται στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Του ζωγράφου Γιώργου Τζιόκα με αφορμή την πενηντάχρονη διαδρομή του στην εικαστική τέχνη.

Στον ίδιο χώρο η ενδυματολόγος παραδοσιακής φορεσιάς, Νίτσα Ξανθοπούλου παρουσίασε έκθεση χειροποίητης κούκλας με Μηλιώτικες φορεσιές. Τους δύο συντοπίτες μας καλλιτέχνες συνεχάρη η κ. Μίχου για το καθόλα αξιέπαινο έργο τους.

Επίσης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης που καθιερώθηκε την 21η Μαρτίου, η πρώην Βουλευτής Πιερίας παραβρέθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου, όπου το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου παρουσίασε το μουσικό αφιέρωμα, η ποίηση στο Ελληνικό τραγούδι, αποδιδόμενο από την ορχήστρα Νέων Δίου και σειρά καλλιτεχνών. Με το πέρας της αξιόλογης βραδιάς η κ. Μίχου συνεχάρη την πρόεδρο Μαρία Γκριμούλα και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Την Τετάρτη (22-3-2023) η κ. Μίχου παρακολούθησε στο Λιτόχωρο την ανθρωποκεντρική ομιλία του καθηγητή και συγγραφέα Νίκου Ντάβανου με θεματολόγιο, το πόσο χαριτωμένο πλάσμα είναι ο άνθρωπος όταν είναι άνθρωπος. Η εσπερίδα υλοποιήθηκε  από τον Φιλόπτωχο Σύλλογο Κυριών-Δεσποινίδων Λιτοχώρου «Η Αγία Μαρίνα». Τόσο με τον ομιλητή, τον οποίο και συνεχάρη, όσο και με τα μέλη του Συλλόγου, η κ Μίχου συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις για κοινωνικά  ζητήματα.

Το ίδιο βράδυ κ. Μίχου πραγματοποίησε πολιτική ομιλία σε συνάντηση πολιτών του Κορινού. Ανέπτυξε θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, στάθηκε στα προβλήματα της περιοχής, όπου και πρότεινε τις ενδεδειγμένες λύσεις τους και απάντησε στα ερωτήματα  που ετέθησαν.

Με την ολοκλήρωση της εβδομάδας, η πρώην και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Πιερίας, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Κατερίνης, όπου και συναντήθηκε με την Διευθύντρια Ευαγγελία Πατέρα και στελέχη και υπαλλήλους της υπηρεσίας. Μέσα από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο  σκιαγραφήθηκαν τα σημαντικά ζητήματα του ασφαλιστικού φορέα. Η κ. Μίχου τοποθετήθηκε στα λειτουργικά θέματα, ανέπτυξε τις προτεινόμενες λύσεις και δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή της στις πρωτοβουλίες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για παραγωγικότερη συνεισφορά στον τομέα της εξυπηρέτησης των πολιτών.