Παρουσίαση- εκπαίδευση προσωπικού ΜΥΡΤΕΑ ΑΕ και OLYMPUS PLAZA AEαπό τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας 

80

Μετά  από πρόσκληση των εργαζομένων  ΜΥΡΤΕΑ ΑΕ και OLYMPUS PLAZA AE, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας πήγε στο χώρο των Plaza όπου εκπαίδευσε τους εργαζόμενους πάνω στις Α Βοήθειες και ειδικότερα πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής. Η παρουσίαση- εκπαίδευση, έγινε από πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες μέσα στο στους χώρους εργασίας,  βοηθά τους εργαζόμενους  να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της ασφάλειας του χώρου τους. Αυτό οδηγεί σε μειωμένο αριθμό ατυχημάτων και τραυματισμών. Η ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τους εργαζομένους , η μείωση των περιστατικών στο χώρο εργασίας καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας,  έχει  όφελος  σε όλες τις πτυχές των επιχειρηματικών λειτουργιών. Οι πρώτες βοήθειες σώζουν ζωές, αποτρέπουν την επιδείνωση των τραυματισμών και προάγουν την ανάρρωση. Παρέχουν επίσης υποστήριξη σε οποιαδήποτε άλλη ιατρική θεραπεία που μπορεί να χρειαστεί. Οι πρώτες βοήθειες είναι, επομένως, μια ζωτικής σημασίας υπηρεσία που πρέπει να προσφέρουμε στην εργασία. Χωρίς αυτές, τα μικροατυχήματα μπορεί να γίνουν μεγάλα και ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, ευχαριστεί τους εργαζόμενους του ΜΥΡΤΕΑ ΑΕ και του OLYMPUS PLAZA για την όμορφη φιλοξενία τους.

Εκπαιδεύτριες: Αθηνά Γεραρίδου, Άντζελα Μαρανή, Ιωάννα Μαυρίδου και Ελπίδα Τσολάκη.