Εγκληματική αδιαφορία τού Δ.Δίου-Ολύμπου σε σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και πρόσβασης σε αγροτικούς δρόμους στην περιοχή «Ρεβένια» Κονταριώτισσας. (φωτο, video)

Πρόκειται για επικίνδυνους δρόμους που δεν είναι προσβάσιμοι ούτε και από αγροτικά οχήματα. Οι αρμόδιοι του Δήμου Δίου-Ολύμπου δεν τοποθέτησαν σχετική σήμανση. Στις αρχές των δρόμων υπάρχουν πέτρες και χώματα που εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. Ελαιοπαραγωγοί δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τις ελιές τους αφού δεν υπήρχε τρόπος να προσεγγίσουν τα χωράφια τους.

105

Εγκληματική φαίνεται να είναι, σε κάποιες περιπτώσεις, η αδιαφορία τού Δήμου Δίου-Ολύμπου ως προς ζητήματα ασφαλούς διέλευσης και πρόσβασης αγροτών στα χωράφια τους, είτε για να καλλιεργήσουν, είτε για να μαζέψουν τους καρπούς τής γης τους προκειμένου να βγάλουν το ψωμάκι τους και το ψωμάκι τής οικογένειάς τους, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Screenshot 3 13

 

Εγκληματική αδιαφορία εδώ και κάποιους μήνες …. 

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι κάποιοι αγροτικοί δρόμοι στην περιοχή «Ρεβένια» της Κονταριώτισσας. Ιδιαίτερα, ένας από αυτούς, βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση αφού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο (2022) δεν είναι προσβάσιμος, όπως δηλώνει ο τ. Πρόεδρος της Κονταριώτισσας, Διονύσης Πισσαλίδης.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτός ο δρόμος έχει καταστραφεί σε κάμποσα σημεία του, γι’ αυτό και δεν είναι δυνατή η διέλευσή του όχι μόνο από ανθρώπους αλλά και από μεγάλα αγροτικά ή και χωματουργικά μηχανήματα.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι κάποιοι αγρότες δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια τους είτε για να καλλιεργήσουν, είτε για να μαζέψουν τούς κόπους τους.

Screenshot 6 6

 

Σοβαρότατος Κίνδυνος Ατυχήματος

Στον δρόμο αυτό υπάρχει και σοβαρότατος κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα λόγω μεγάλης κατηφόρας σε κάποιο σημείο. Εκεί, αν βρεθεί έστω και μεγάλο αγροτικό μηχάνημα, υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να κάνει ούτε πίσω αλλά ούτε και μπροστά, αφού σχηματίζονται χαράδρες οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν τέτοια μηχανήματα και να προκληθεί τραυματισμός ή και θάνατος.

Στον συγκεκριμένο δρόμο οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν ούτε και κάποια υποτυπώδη σήμανση. Και όποιος διέρχεται από εκεί, αντί για σήμανση βλέπει να υπάρχει ένας μεγάλος σωρός από πέτρες και χώματα που κλείνουν τον δρόμο… Αυτός είναι ένας «σύγχρονος» τρόπος σήμανσης… για την οποία κανείς δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη τής τοποθέτησής της.

Εάν όμως σ’ εκείνον τον αγροτικό δρόμο σημειωθεί ένα ατύχημα, ένας θάνατος, τότε ενδεχομένως θα μπορούσε κάποιος να δει ορισμένους αρμόδιους να μυξοκλαίνε ή να προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους, διότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το κακό ή δεν έκαναν τίποτε για να το προλάβουν…

Screenshot 7 10
Screenshot 8 6